Connect with us

Кино

Филмът „Ботев“ с телевизионна премиера по БНТ

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Обществената телевизия ще излъчи за първи път лентата на 2 януари

На 2 януари, понеделник, от 20:30 ч. по БНТ 1 е телевизионната премиера на игралния филм „Ботев“. Българската национална телевизия е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като филмът „Ботев“ е част филмопроизводството на обществената телевизия.

Игралният филм „Ботев“ проследява събитията от 1876 г. След пет робски столетия българите са изправени пред съдбоносен избор – свобода или смърт. Шепа млади революционери се събират на свободна румънска земя и съставят план за освобождението на поробена България чрез въстание, подготвено от вътрешните комитети и подпомогнато от емиграцията. Христо Ботев – поет, вестникар и учител, захвърля перото и повежда двеста юнаци на помощ на своите въстанали братя.

В главните роли зрителите ще видят актьорите Деян Жеков, Ники Илиев, Неда Спасова, Матей Генчев. Режисьор на филма „Ботев“ е Максим Генчев, сценаристи са Максим Генчев и Десислава Ковачева, оператор е Христо Генков, художник е Димитър Воденичаров, композитор е Добромир Кисьов. Продуцент на лентата е Десислава Ковачева и „Дема филм“, а копродуцент – Българската национална телевизия.

Advertisement

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, а филмът „Ботев“ е част филмопроизводството на обществената телевизия.

Continue Reading
Advertisement