Открийте ни и в

Култура

Флашмоб на „Витошка“ представи нова стихосбирка на Албена Фурнаджиева

публикувано

на

Флашмоб на „Витошка“ представи нова стихосбирка на Албена Фурнаджиева 141

Младата поетеса Албена Фурнаджиева представи новата си стихосбирка „Рисувам обич“ по един нестандартен и провокиращ начин вчера в Книжарница Greenwich. Случайни и нищо неподозиращи минувачи по бул. „Витоша“ станаха свидетели на флашмоб, в който участваха студенти от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и приканиха любителите на поезията да се присъединят към останалите гости на представянето. Уважаваният поет и редактор на стихосбирката – Атанас Капралов, представи новата книга, а за Албена каза, че е едно различно и изключително талантливо попълнение в поетичната гилдия. „Струва си читателят да се докосне до изтънчената й сетивност, с която тя прави света по-светъл“, обобщи той.

Албена Фурнаджиева подари на гостите си книгата, като им даде възможност да дарят средства за предотвратяване на изоставянето на деца – част от кампанията на Фондация „За Нашите Деца“. Максим Бехар – член-основател на Съвета на настоятелите на Фондацията – поздрави Албена за поезията и за факта, че подкрепя благотворителната кауза.

Стихосбирката „Рисувам обич“ е разделена на две части – „С хеликоптер над чувствата“ и „Нова архитектура за душите ни“. Корицата на книгата е дело на самата поетеса, която рисува и живопис.

„За мен е чест и огромна радост да мога да споделя тази стихосбирка с публиката, тъй като е създадена с много емоции и без претенции. Във времена на духовен разпад единственото спасение е стремежът към духовен максимализъм, дори на цената на тиха изстрадалост,“ сподели Албена.

снимка: PR

Реклама