Открийте ни и в

Tехнологии

Фокус върху инвестициите в разработката на видео игри: инвеститорите идват на Dev.Play 2019

Ясен

публикувано

на

Dev.Play 2019 ще се проведе на 7-8 ноември в сградата на Парламента в Букурещ

Четвъртото издание на Dev.Play – годишната конференция, посветена на индустрията за видео игри в Източна Европа и организирана от RGDA (Асоциацията на румънските разработчици на видео игри), ще се състои в Букурещ в Палатата на Парламента на 7 и 8 ноември 2019 г.

Събитието ще събере световноизвестни личност от бранша в поредица от разговори, уъркшопи и панели, покриващи горещите теми в индустрията. За първи път Dev.Play ще включва направление, фокусирано върху инвестицията в разработка на игри, където инвеститори от Румъния и света ще дискутират най-ефективните методи, които източноевропейските разработчици могат да приложат, за да привлекат интереса на инвеститори.

Първият потвърден говорител на панела за инвестиции е Alexis Bonte, Venture Partner в Atomico и съосновател и CEO на eRepublik Labs, румънско гейминг студио, създадено от Bonte и George Lemnaru през 2007 г. и придобито от Stillfront през 2017 г. за сумата от 7,5 милиона евро. Alexis Bonte ще даде съвети за нови инвестиции в Източна Европа и ще помогне за увеличаване на бизнеса в гейминг, блокчейн и туристическия сектори.

Панелите за бизнес и гейминг дизайн са другите два основни стълба на тазгодишното издание. Сред първите потвърдени лектори на Dev.Play 2019 са Guillaume de Fondaumiere, Candace Thomas, Karen Soh и Michael Liebe. Guillaume de Fondaumiere е co-CEO на Quantic Dream studio и изпълнителен продуцент на известни игри като Detroit: Become Human и Fahrenheit.

Candance Thomas и Karen Soh са Senior Game Designer и Senior Cinematic Designer в Blizzard Entertainment и ще говорят за комбинацията от гейм дизайн и кинематографски дизайн въз основа на техния над 10-годишен опит в създаването на заглавия като World of Warcraft и Diablo. Michael Liebe, Outreach Games Europe на Kickstarter, ще говори за стъпките, които един гейминг стартъп трябва да предприеме, за да привлече групово финансиране. Списъкът от говорители на Dev.Play 2019 ще бъде обновяван през близките месеци.

„Създадохме съдържанието на конференцията, вземайки предвид постоянната обратна връзка от участници в предишни издания. Dev.Play 2019 ще предложи дискусии и панели на по-специфични теми, сесиите ще са по-продължителни и заради високото търсене ще предложим и панел за гейм дизайн като една от основните теми през тази година,” каза Cătălin Butnariu, президент на RGDA.

„Благодарение на нашите партньори и ръста на събитието на национално и международно ниво, през тази година ще приложим нова стратегия на ценообразуване и по-голям избор на билети. Това издание ще бъде най-достъпното до момента, защото искаме да улесним присъствието на разработчици на игри от страната и региона,” добави той.

Независимите разработчици на игри ще разполагат със свое пространство, където да представят игрите, върху които работят. Специална зона на експото ще демонстрира игри, разработени в Unreal Engine, следвайки продължителното сътрудничество между Dev.Play и Epic Games. Най-харесваните игри ще бъдат наградени на събитието по време на DEV.PLAY Awards Gala. Както и в предишни години, ще има представяния на живо в рамките на конкурса Nordic Game Discovery, който ще се проведе за трети път.

Dev.Play 2019 на RGDA ще предхожда централното събитие на Bucharest Gaming Week, което ще се проведе на същото място на 9 и 10 ноември, 2019 г. По време на Bucharest Gaming Week разработчиците, които са се представили на Dev.Play Indie Expo Area, ще могат да представят своите игри в продължение на два дни на павилиона на RGDA.

Билетите вече са в продажба на http://dev-play.ro . Early Bird билетите с отстъпка са налични до 30-ти август.

Повече детайли и новини около конференцията ще бъдат публикувани на уебсайта http://dev-play.ro и на Facebook страницата www.facebook.com/dev.play.conference/ .

За RGDA

Румънската асоциация на разработчиците на игри (RGDA) е нестопанска организация, която цели да подкрепя и промотира разработчиците на видео игри в Румъния. Ръководена от устойчиви ценности, RGDA промотира интегритета, качеството, размяната на добри практики, взаимното уважение и поддръжка като начин за развитие на локалната индустрия. Основните цели на асоциацията са да информира широката публика за индустрията, за да гарантира, че са налични достатъчно източници на обучение и образование за желаещите да започнат кариера в тази област, да създаде силно общество от разработчици и да представя индустрията пред правителствените институции на други държави.

Реклама BECA

Lifestyle

Времето на зимни спортове е сега! Заедно с Huawei Watch GT2 Pro можете да спортувате свободно през цялата година!

MIKA

публикувано

на

от

снимка:ПР

Зимни спортове и целогодишна активност с Huawei Watch GT 2 Pro

Зимата предлага чудесни условия за комбинация от релакс и спортове на открито, сезонни спортове, бягане през цялата година или упражнения с телесно тегло. Спектърът от начини, по които можете да се поддържате физически активни е огромен, а елегантен партньор във всичко това могат да бъдат новите Huawei Watch GT2 Pro и Watch Fit. Освен множество спортни функции, предлагат подробна информация за важни параметри на физическото и психическото ви здраве, като пулс, ниво на кислорода в кръвта, ниво на стрес, и качество на съня.

Възнамерявате ли да прекарате още една вечер под одеялото с чаша чай? Комбинацията от ранното свечеряване и студените температури не предразполагат към физическа активност или пък към напускане на комфорта на топлия Ви дом. Въпреки това ще е добре да се опитате да се мотивирате и да усетите удоволствието от това да практикувате любимия си спорт или пък да опитате нов такъв. Както казват, спортът е здраве и със сигурност ще покачи нивата на ендорфин у Вас, ще повиши тонуса Ви и ще Ви изпълни с позитивна енергия. Междувременно, Huawei Watch GT2 Pro ще се затвърди като перфектния събеседник във Вашите тренировки през цялата година!

Време е да загреем!

Ако сте фен на ските или на сноуборда, прекарвайте уикенди на пистите. Безопасността е на първо място, оборудвайте се с шлем и очила, предпазна жилетка за гърба Ви също е добра идея. И когато избирате поредния си стилен тоалет, не забравяйте, че трябва да можете да се движите свободно и да Ви е комфортно, когато го носите. Добавете към него и Huawei Watch GT2 Pro. Защо? Най-новият смарт часовник на Huawei Ви предоставя подробна информация като сърдечен ритъм, средна скорост, максимален наклон и информация за ски пистите. Освен това, можете да получавате гласови известия, ако някой от показателите е извън нормата. Незаменим партньор, който Ви помага да поддържате невероятен баланс при високи скорости!

Тренирайте през цялата година

Не можете да си представите една седмица, в която да не тренирате? Дори в настоящите условия, налице са много разнообразни възможности, а богатото меню със спортни активности, които следят Watch GT 2 Pro и Watch Fit може да ви вдъхнови и за нови предизвикателства. Поставете си цел. Независимо каква е тя, можете да разчитате на смарт часовниците на Huawei да ви мотивират по пътя към нея.

Всеки път, когато тренирате, Watch GT2 Pro или Watch Fit ще бъдат до Вас, за да следят прогреса Ви, ще ви помагат да разчитате показателите си и дори да планирате кога да бъде следващата Ви тренировка. Искате да подобрите бягането си, но не знаете откъде да започнете? Watch GT2 Pro идва с над 10 различни научно подкрепени професионални курсове за бягане, за да Ви насочи в правилната посока. При добра мотивация, нито лошото време, нито затворените фитнеси могат да ви спрат. Възможността да тренирате на закрито, дори само със собствено тегло, са налице и са отразени и в смарт часовниците на Huawei. Набирания, коремни преси или разтягане – изберете тези упражнения, които отговарят на нуждите Ви.

Новият Huawei Watch GT2 Pro е базиран на собствен чипсет за носими устройства на Huawei с интегрирана хетерогенна архитектура с множество ядра, които си сътрудничат, за да осигурят висока производителност при ниска консумация на енергия. Това дава възможност за постигане на емблематичния за серията Huawei GT дълготраен живот на батерията за проследяване на тренировките, измерване на пулса, мониторинг на съня и на наситеността на кръвта с кислород и много други функции.

Huawei Watch GT2 Pro работи безпроблемно с всеки смартфон, включително тези с iOS и Android. Има и още. Благодарение на приложението Huawei Health ще можете да достъпвате с лекота Вашите спортни и здравни показатели. Гореща новина за софтуера на смарт часовниците е, че след последната актуализация, вече не само Watch GT 2 Pro, a и Watch Fit може да следи наситеността на кръвта с кислород постоянно, да показва статистика и да алармира при притеснителни промени.

Продължете понататък

Lifestyle

Невен Дилков стана председател на Борда на ecta

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

За първи път българин оглавява управителния съвет на влиятелната европейска организация с над 20-годишна история

Невен Дилков, основател и управител на Нетера, стана председател на Борда на директорите на Асоциацията за европейски конкурентни телекомуникации ecta (European Competitive Telecommunications Association).

Той е първият българин в над 20-годишната история на организацията, който застава начело на управителния й съвет. Членовете на ecta го избраха на отчетно-изборно събрание на 18 януари 2021 г.

ecta представлява интересите на стотици водещи телекомуникационни оператори и доставчици на цифрови решения в цяла Европа. Асоциацията отстоява регулаторния и търговски интерес на своите членове, като гарантирането на справедлива регулаторна среда и конкуренция при равни условия.

„Заемам поста с ясната цел да постигаме конкретни резултати! Ще се постарая да подпомогна организацията в посока на това да е по-активна и да води съществени разговори с регулаторите и със законодателите, когато има нужда и възможност да се влияе за подобряване на конкурентната обстановка в телеком индустрията в цяла Европа“, коментира Невен Дилков.

Той подчерта, че ще продължи да работи за утвърждаване на принципите на организацията:

„ecta винаги е защитавала позицията, че конкуренцията движи пазара, а малките и средни оператори са гръбнакът на икономиката. Те са пионерите и проводниците на добрите практики в телеком индустрията – добро и качествено обслужване, голям процент инвестиции спрямо приходи, иновативни и качествени услуги, по-благоприятни и достъпни условия за крайните потребители“, допълни Невен Дилков.

Като основател и управител на най-големия независим телеком в България – Нетера, Невен Дилков има над 25-годишен опит в индустрията. Той е член на Борда на директорите на ecta от 2018 г. На 30 март 2020 г. става негов зам.-председател, а на отчетно-изборното събрание, проведено на 18 януари 2021 г., е избран за председател.

Невен Дилков участва в управителните органи и на редица други организации като Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори (БАБТО), Сдружението за електронни комуникации и др. Член е на Експертния обществен съвет за управление на регистрите “.бг” и “.bg” към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Невен Дилков е основател и собственик също и на глобалната платформа за обмен на данни NetIX. Заедно с партньори и колеги той създава и развива и до днес мащабни бизнес проекти като Neterra.TV, Cloudware.bg, NetFleet.bg, Sofia Data Center.

Учил е компютърни науки в Tsinghua University, Китай, и е завършил с отличие и cumma sum laude West Virginia Wesleyan College, САЩ.

В Борда на директорите на ecta, считано от 1 януари 2021 г., влизат:

  • Г-н Невен Дилков, управител на Neterra – председател;
  • Г-жа Тициана Талеви, отговорник по регулаторните въпроси на Fastweb – заместник-председател;
  • Г-жа Анна Бигот Anna Bigot, съветник по европейските въпроси на Bouygues Europe;
  • Г-н Джем Челебилер, главен изпълнителен директор на Turknet;
  • Г-н Пабло Фрейре, главен стратегически директор на Masmovil;
  • Г-жа Кери Гилдер, главен изпълнителен директор на Colt Technology Services;
  • Г-н Максим Ломбардини, заместник-председател на Съвета на директорите на Iliad;
  • Д-р Марк Шютце, член на Съвета на директорите на Drillisch Netz AG.

ecta е общоевропейска проконкурентна търговска асоциация, която представлява повече от 100 от водещите телекомуникационни оператори и доставчици на цифрови решения в Европа. Членовете на ecta споделят убеждението, че конкуренцията е най-добрият двигател за ефективни инвестиции и най-големият стимул за иновации. Тя води до по-голям избор и ползи за гражданите и бизнеса, както и за европейската икономика като цяло. За повече информация относно дейността на ecta посетете ectaportal.com.

Продължете понататък

Горещо