Открийте ни и в

Музика

Фолклорен проект MyStory Of Folklore в Sofia Live Club

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

На 13 ноември 2017 г. от 19 ч. в Sofia Live Club виртуозите на народната музика Мария Александрова (вокал), Петър Йорданов  ̶  Бъни (перкусии), Христина Белева (гъдулка), Ангел Димитров (тамбура) и DJ Nevahrest представят за пръв път в София новоизгряващия проект MYSTORY OF FOLKLORE  ̶  неочаквана концепция за фолклорния и етнозвук, пресъздаваща и модернизираща традиционната фолклорна музика по впечатляващо иновативен начин.

Музикалната идея на MyStory се ражда преди години като комбинация на акустичен и електронен звук в пластична амалгама, която не ги противопоставя, а ги съчетава в единна хармония, включвайки постепенно и органично човешки глас. Проектът прохожда през 2016 г., а първото участие е на фестивала „Drum and Jazz“ 2017 г. в Пловдив. Всеки от участниците, постепенно приобщени към групата, вгражда дългогодишния си опит на музикалната сцена в обединените усилия за създаване продукт, лишен от его и отвъд чисто личностната изява, вдъхновен от българския фолклор и древните традиции.

Музикантите изпълняват български народни песни, всяка със своята лична история, вплели живота и емоциите на българите в миналото с техните мисли, чувства, беди и светоусещане. МyStory пресъздава тази атмосфера и пренася слушателите в дните на техните предци.

Логото на проекта е вдъхновено от старинния символ на бог Тангра, въплъщаващ представата за Природата, Слънцето, Бог и Вселената. Наречен е MyStory на „майсторите“, занаятчиите, създавали отделните елементи от бита на българина и предавали от поколение на поколение стари занаяти и технологии, запазвайки древните традиции. „Моята история“ обаче е и историята на българина, на всеки от нас. Проектът цели не просто да я запази, а да възроди народните песни и легенди от родния бит за различните поколения по необикновен начин, включвайки електронна музика, фотография, кинематография, сценография, художествено осветление и др.

Групата ви очаква в Sofia Live Club хора от всякакви възрасти, едновременно носещи българското в себе си, но и отворени за предизвикателства и нестандартно звучене.

Преди появата на групата на сцената подгряващо рамо ще дадат китаристът Петър Георгиев и Павел Терзийски, вокал.

На концерта ще се продава демо албум със 7 парчета, който ще могат да будат закупени и онлайн.

 

 

Проектът е представен от новосъздадената продуцентска къща DiMar Studios.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Общество

8m/s с нов сингъл

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Metalcore/hardcore формацията 8 M/S представи своят нов сингъл. Песента идва седмица след като групата обяви своя нов вокалист.
Парчето носи името “LEECH” и е част от предстоящия сплит на групата със софийската beatdown група NEVER PREY.

Продължете понататък

Музика

NOCKTERN ще представят новия си албум “Scavengers”

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

NOCKTERN обявиха представянето на новия си албум “Scavengers”. Събитието ще се състои на 15 май в зала „Раковски 108“.

През пролетта на 2020 г. NOCKTERN издадоха дебютния си сингъл “Dark Water”, с който демонстрираха смесица от различни жанрове, променяйки познатото ни досега звучене. Последвалата песен “Hollow” (feat. SAÍGO) потвърди, че групата със сигурност не се ограничава в стилови рамки, а преди месец музикантите публикуваха и пиано творбата “Home”, с която обявиха излизането на новия си албум “Scavengers”.

Освен неиздавана досега музика, по време на концерта ще видим и премиерното представяне на официалния видеоклип към ключовата едноимена творба от албума. Цялостната атмосфера ще бъде допълнена от специфични концептуални визуализации и сценография, изготвени ексклузивно за шоуто от Полина Герасимова. Към събитието ще се включат специални гост-музиканти, които ще бъдат обявени скоро.

Творбите в албума “Scavengers” засягат теми като консуматорството в днешния свят, меланхолия, взаимодействие и комуникация, осъзнаване на действията и бездействията от страна на човечеството и последиците от тях, отразяващи се както върху природата, така и върху обществото. Буквалният превод на думата “scavenger” е чистач или животно, което се храни с остатъци, но то може да бъде и създание, което съумява да използва намереното и изхвърленото, за да изгради нещо напълно ново от него.

Официални партньори на събитието са Министерство на културата, Музикаутор, EventEase, Bare Hands Society и КЕВА.

NOCKTERN (в състав Стоимен Стоянов и Борис Малеванов) е група, която твори музика в жанровете алтернативен рок, съвременна класика, електроника, трип-хоп, ню джаз, филмова музика и други. Някои от имената, с които музикантите си партнират са Иван Шопов, Иво Чалъков (Gravity Co) и Mytrip. Досега NOCKTERN имат издадени три краткосвирещи албума – “No Sugar Added” (2016), “Pieces of Lyla” (2017) и NoStalgia (2020), като последният е лайв сет албум, записан с помощта на независимия български лейбъл за дроун и ембиънт музика Amek.

Научете повече за събитието тук: http://bit.ly/nocktern_scavengers_event

Купете билети от: http://bit.ly/NockternAlbumPromo

Продължете понататък

Горещо