Открийте ни и в

Общество

Фондацията за жени на AVON в борба срещу рака на гърдата

Avatar

публикувано

на

Фондацията за жени на AVON в борба срещу рака на гърдата 141

снимка: PR

Фондацията за жени на AVON стартира за трети пореден път своята глобална клинична програма за борба срещу рака на гърдата, която изпраща специалисти от различни държави на обучение в САЩ. Кандидати от всички страни (без САЩ) ще се борят за общо 20 места и ще получат уникалната възможност да се обучават в престижни медицински заведения. Целта на програмата е развитието и придобиването на важни умения, които специалистите да приложат в своята държава, като така подобрят лечението на рака на гърдата.

Интензивната четириседмична програма обхваща обучения по хирургия, патология, радиология, медицинска онкология и клинични проучвания. Кандидатите ще бъдат подробно проучени от борда на Фондацията за жени на AVON, като най-добрите от тях ще бъдат препоръчани от други експерти в сферата на борбата с рака на гърдата. Финалистите ще получат стипендия, която покрива разходите им за престой и самолетни билети, вкл. лични разходи.

През 2014 г. в рамките на второто издание на програмата България беше представена от д-р Недялка Великова, специалист по лъчетерапия към Специализираната болница за активно лечение по онкология в София. Тя стана първият представител на страната ни сред общо 23 участника в рамките на стипендиантската програма за борба с рака на гърдата на Фондацията за жени на AVON, като се пребори с конкуренция от специалисти от цял свят.
“Програмата на AVON е страхотна възможност да се запознаеш отблизо с постиженията в областта на онкологията в едни от най-реномираните центрове в Щатите. Престоят ми в Presbyterian Hospital New York промени цялостния ми поглед върху заболяването. Хората, с които работихме, ми показаха, че борбата срещу рака на гърдата тепърва предстои, че има толкова много възможности, открития и изследвания, които с много упоритост, желание и труд можем да въведем и в България“, коментира д-р Великова.

За да кандидатстват за стипендията, медицинските специалисти, които живеят извън Съединените Щати, следва да изпратят кандидатурите си за участие в Клиничната обучителна програма на AVON за борба срещу рака на гърдата до 9 септември, 2015 г. Повече информация за условията за участие е налична на официалния сайт на фондацията

Продължете понататък
Реклама