Открийте ни и в

Tехнологии

Фотоволтаични прозорци, магнитна брава и дървени фасадни профили – на едно изложение

MIKA

публикувано

на

Екологичност, технологичност, стил, иновативност и внимание към детайла. За да се впише в динамичното ни ежедневие, тенденциите и клиентските нагласи, всяка новопостроена трябва да е съобразена с тези характеристики. За покриване на високите изисквания над 200 компании от целия строителен бранш ще се съберат от 25 до 28 февруари. Поводът e бизнес изложението Архитектурно-строителна седмица, на което ще представят най-новите си и иновативни продукти, за част от които ще научим в следващите редове.

Някои произвеждат електричество, а други спират куршум

Прозорци, които произвеждат електричество. Това не е продукт, който ще видим в далечното бъдеще, а съществува и ще ни бъде представено от Джи Ем Инвестмънт. Фотоволтаиците се вграждат като стандартно стъкло и улавят слънчевата светлина, превръщайки я в електричество; състоят се от няколко пласта, осигуряващи топло, звукоизолация и внасят естествена светлина. Продуктът се самоизплаща и може да се монтира на всяка сграда. Прозорци за пасивни сгради ни представя Асконсулт Адверсо. Те са от многослойно дърво и с високи шумо- и топлоизолационни качества. Напълно скритите обкови ги превръщат в подходящ избор за нискоенергийни и пасивни сгради, реставрация по пасивен способ и др.

Нека внесем естествена светлина под покрива. Тази възможност дава прозорецът за плосък покрив DXW от НОРТОП, върху който спокойно можем да стъпваме, благодарение на подсилената структура и нехлъзгащото се покритие. Технологични и с много функции са алуминиевите профилни системи Schüco AWS на АЛУКЬОНИГЩАЛ. Съчетаващи функционалност, технологичност и внимание към детайла, някои имат скрит обков и защита при влизане с взлом. Тук е моментът да споменем за BULGUARD – стъкла за защита от огнестрелно оръжие. Създадени по специална технология и представени от БУЛКОРП, те са предпочитани за остъкляване на банки, офиси, музеи и др. Елeгaнтнocт и ĸoмфopт ни дава изолираната система за врати и прозорци ЅlіmLіnе 38 на Reynaers. Зa oтвapянe навън и навътре тънкият cтoмaнeн дизaйн e отлично peшeниe зa cъвpeмeннa apxитeĸтypa и oбнoвявaнe нa пpoзopци cъc cтoмaнeн пpoфил пpи зaпaзвaнe нa opигинaлния дизaйн.

След поставянето на прозореца той трябва да бъде изолиран. Технология за уплътняването на закрито и открито, за ремонт и строителство ни предлага Henkel с иновативните ленти TEROSON. С термопластично лепило от двете страни, те са подходящи за всеки сезон и позволяват както лесно поставяне върху рамки на прозорци, така и директно залепване без грунд върху гладки повърхности и минерални основи.

Вратата говори за характера на помещението

Комфорт, индивидуалност и удобство. Тези усещания носят вратите PIRNAR от Солид 55. С елегантно скрити дръжки и четец за пръстови отпечатъци, нощно осветление и красиви ръчно изработени гладки повърхности, всяка врата е своеобразен шедьовър. Модерният дизайн е отличителна черта и на входните врати CREO. Премиум продуктите от Wisniowski осигуряват контрол от всяка точка на света чрез технологията smartCONNECTED.

Панорамно плъзгащите се врати са сред най-актуалните съвременни интериорни решения. Посетителите на Архитектурно-строителна седмица ще се насладят на Ні-Fіnіtу от Reynaers. Вратата, висока до три метра и половина и тeглo нa пaнeлa до 300 ĸг, е пpoeĸтиpaнa тaĸa, чe дa ce виждa пpeз нeя, но не и caмaтa тя. Bъншнaтa paмĸa мoжe дa бъдe вгpaдeнa в cтpyĸтypaтa нa cгpaдaтa, реализирайки мечтата за максимално остъкляване на помещението.

За стилното оформяне на интериора Дорион България представя TWINLINE STRUCTURAL – двойна преградна стена със структурно остъкляване. Тя има изчистена визия, висока степен на шумоизолация, структурно залепени стъкла към алуминиева конструкция и е подходяща за всеки офис.

Магнитната брава AGB-VITRA за интериорни стъклени врати е стилно решение за офиса и дома. Тя може да се положи в алуминиева или дървена каса. „Продуктът има иновативен дизайн и революционен заключващ механизъм“, коментират от фирма ПАСАДОР. За гарантиране на сигурността Техно Рол представя ролетни щори и решетки, сред които е SKT-Opoterm–ролетна щора за вграждане и BKR–за търговски обекти. Благодарение на качествата си те едновременно повишават топлоизолацията и шумоизолацията, осигуряват сигурност и могат да бъдат включени към автоматизираните системи на smart-home.

Фасадата е лицето на сградата пред света

Фасадата е този елемент, който ни създава първото впечатление за всяка сграда. На Архитектурно-строителна седмица 2020 ще открием иновативните керамични слънцезащити за фасади Темпио от Cerámica Mayor S.A. Дизайнът им позволява различни приложения – за предпазване от слънчева светлина при стълбищни клетки и отвори, като пергола, балюстрада или преграда. Качествата на керамичните слънцезащити позволяват да се рециклират и осигуряват дълъг живот, устойчивост на цвета и самопочистващ ефект. Със стилни решения от алуминий фиброцимент, керамика и др. се включва Аксал. Изцяло нови цветове и декори с визия от естествен камък, серия Milan, ни представя Agrob Buchtal.

Декоративни фасадни профили от композитно дърво ни представя АРТЕФИНО. Продуктът е екологичен и може да се използва за стени, тавани и влажни помещения. Композитното дърво е от 75% рециклируеми суровини, а при необходимост от почистване е достатъчно да се използва само вода. За оформянето на екстериора можем да спрем вниманието си и на дистанционно управляемата пергола от алуминиеви ламели на Стоилов и Ко или стъклените системи и външни алуминиеви щори от Про Тент Систем.

Архитектурно-строителна седмица, на площ от 10 000 кв.м, ще ни даде възможност да се запознаем с още много иновативни продукти. Това ще се случи в следващите ни срещи. А до тогава – всеки може да направи регистрацията си за свободно посещение на www.buildingweek.bg.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Tехнологии

AMI Communications Group отбелязва 15 години от влизането си на българския пазар

MIKA

публикувано

на

от

AMI Communications Group (www.amic.cz) отбеляза 15 години от влизането си на българския пазар. Групата е партньор на глобалната комуникационна фирма Edelman (www.edelman.com) и е сред водещите PR консултантски компании в Централна и Източна Европа. В структурата й влизат агенции, които предоставят PR и PA услуги, дигитални комуникации, дизайн, медиа планиране и купуване.

Българското дружество на групата – AMI Communications България (www.amic.bg), е в ТОП 5 на PR агенциите у нас*. От създаването си през 2005 г. до момента, то е реализиралo стотици успешни проекти за повече от 60 компании от 17 различни сфери на дейност. Близо 70% от клиентите на българската агенция са международни компании, а 25% са част Fortune Global 500.

„За 15 години комуникационният сектор и бизнес средата се промениха много. Ние също се развивахме постоянно спрямо новите реалности и нуждите на клиентите. Днес сме една от водещите PR агенции на българския пазар. Работили сме за десетки глобални компании, натрупали сме сериозна експертиза, имаме отличително висока ефективност. Екипът ни е силен и влага професионализъм и опит във всичко, което прави. Изградили сме дългосрочни отношения с много от клиентите си, защото им помагаме да са успешни и да преодоляват проблемите, пред които се изправят. Това е сериозна основа, която ни дава увереност, че ще преминем стабилни през предизвикателствата на днешните дни и ще продължим напред с още по-бърз темп на развитие“, коментира Илияна Александрова, управляващ партньор на AMI Communications България.

„Радваме се, че имаме силно присъствие в България. Местното ни дружество се развива успешно и прилага иновативния подход и високите стандарти на работа на групата. Показателно е, че през годините много големи бизнеси се довериха на консултантския му опит. Работим в сътрудничество по редица проекти, което е ефективен начин за обмен на ноу–хау и за предоставяне на висока добавена стойност на клиентите“, каза Ян Кучмаш, партньор в AMI Communications Group и регионален директор.

AMI Communications България предлага широко портфолио от комуникационни услуги и работи в съответствие с добрите практики на международните мрежи от които е част. Печелила е български и международни награди в области като корпоративни комуникации, управление на кризи, вътрешни комуникации, организиране на събития, корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. Агенцията предлага и интегрирани услуги чрез мрежа от партньори, специализирани в области като реклама, медиа планиране и купуване, BTL.

През годините AMI Communications България е реализирала кампании за част от най-големите международни фирми в страната. Работила е по сложни комуникационни казуси и има стабилен опит в управлението на кризи. Предоставяла е комуникационна подкрепа и на редица чуждестранни инвеститори при влизането им на българския пазар. С цел да подпомага решенията на своите клиенти, агенцията им предоставя периодично проучвания, които очертават тенденциите в комуникациите и очакванията към бизнеса и брандовете.

AMI Communications България  е член е на Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) и на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). Екипът й включва консултанти с богат опит в сферата комуникациите и медиите. Сред клиентите на агенцията през годините са Visa, ContourGlobal, Lockheed Martin, Aurubis, Meridiam, Chevron, Shell, CEZ, AES, Coca-Cola, LG, GSK, Bosch, Kaufland, Carlsberg и много други.

* Годишна класация на комуникационния пазар в България на седмичника Капитал, декември 2019 г.

Продължете понататък

Lifestyle

На разхода из България с A1 Smart View

MIKA

публикувано

на

от

Виртуалните разходки с А1 Smart View предоставят на бизнес клиентите на А1 силно маркетингово предимство и допълнителни възможности за комуникация с клиентите

Близо 11 милиона гледания са привлекли клиентите на услугата А1 Smart View чрез виртуалните разходки в техни обекти, изработени и интегрирани от А1 в техните уебсайтове и мобилни приложения. По този начин А1 предоставя на своите бизнес клиенти мощен маркетингов и комуникационен инструмент, с който те да се справят с променящата се среда, да се развиват и да постигат целите си. Сега възможността за дистанционно представяне на физическите обекти придоби още по-голяма важност в извънредната ситуация – както за компаниите, така и за техните клиенти.

Услугата A1 Smart View е подходяща за малки, средни и големи по размер организации и фирми, тъй като не изисква предварителни инвестиции и технически персонал. Същевременно тя предоставя важни за бизнеса резултати, за да продължат своето успешно развитие в дигиталния свят, съобразен с променящите се изисквания на своите потребители и клиенти.

Благодарение на А1 Smart View всеки може да се запознае с разнообразието на световната флора и фауна, като посети онлайн Зоологическата градина в София. До момента тя е и най-популярната от виртуалните разходки, създадени от екипа на А1, и е генерирала близо 500 хиляди гледания.

Особено внимание е привлякла също и виртуалната разходка на А1 за МБАЛ „Вита“, която за по-малко от година е била видяна близо 320 хиляди пъти, а Софийската математическа гимназия е била виртуално посетена над 200 хиляди пъти.

От стартирането на услугата Smart View през 2018 екипът на А1 е създал виртуални обиколки за редица свои клиенти. По този начин компанията е помогнала на много организации и фирми от разнообразни сектори – от образователни институции до компании, занимаващи се с хотелиерство и ресторантьорство – да представят по-добре своя бизнес с помощта на новите технологии. Само представителите на сектора на образованието, които са се възползвали от услугата, са привлекли над 2 милиона гледания. Сред образователните институции, клиенти на A1 Smart View, са Техническият университет във Варна, Висшето училище по застраховане и финанси, Финансово-стопанска гимназия – Монтана, 138-о СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ и други.

Услугата позволява на хиляди потребители да се „разходят“ също и в културни институции като Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен.

А1 Smart View предоставя на бизнес организациите професионално заснета виртуална обиколка на техните физически обекти, панорамна снимка от въздуха, заснета с дрон, VR видео, слайдшоу видео и интерактивна навигация. Заснемането се прави от сертифициран от Google професионален екип от фотографи, използващи най-висок клас фотографска техника.

Практически всеки бизнес, който има обекти, посещавани от клиенти, може да има сериозни ползи от интегрирането на Smart View в своя уебсайт или мобилно приложение. Проучване на Google показва, че броят на бизнесите, чието онлайн присъствие включва виртуална разходка, продължава да нараства. Потребителите, преглеждащи информация за даден бизнес онлайн, в която е включена и виртуална разходка, е 2 пъти по-вероятно да се превърнат в клиенти. А при потенциалните клиенти на възраст между 18 и 35 години, това е 2,5 пъти по-вероятно.

Продължете понататък

Горещо