Connect with us

Култура

Франция и Корея в програмата на ONE DANCE WEEK

Avatar

Публикувано

на

Soul Piercing by Goblin Party6 1

снимка:PR

Международният фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK продължава тази седмица със спектакъли от Франция и Корея.

На 13-ти октомври от 19:30 ч. в Дом на Културата „Борис Христов“ публиката е поканена да се запознае с работата на хореографа Ювал Пик, директор на Национален хореографски център Рильо-Ла-Пап (Франция). Неговият спектакъл ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРИЯТЕЛИ? ще поведе зрителите на пътешествие в музикалния свят на емблематичната електронна група Kraftwerk и творчеството на австрийския композитор Франц Шуберт. Спектакълът ще представи танцувалните традиции на романтизма, разгледани през изразните средства на съвременния танц.

Ювал Пик е един от най-значимите хореографи на сцената за съвременен танц и пърформанс. Сред престижните награди, които Пик печели е “Grand Prix de la Ville de Paris” на Международното танцово състезание. Уникалната му хореография и артистичен подход са оценени от публиката и критици от цял свят.

„Ювал Пик се докосва до съвършено нови измерения на танца, като създава мощни, зареждащи спектакли, посветени на еластичността на пространството и тялото“ – пише за него престижното списание Danser Canal Historique.

Гостуването на Ювал Пик и Национален хореографски център Рильо-Ла-Пап се случва с подкрепата на Френски институт, Посолство на Франция в България и „Сосиете Женерал Експресбанк“.

Advertisement

Фестивалът продължава с младите звезди на корейската танцова сцена – Goblin Party. Те ще представят на 14 октомври от 19:30 ч. в Дом на Културата „Борис Христов“ своя поглед към съвременното общество и традициите, които ни свързват. В една вечер публиката ще види две красиви миниатюри – ДУШЕВНО ПРОБОЖДАНЕ и СРАМЕЖЛИВОСТ. От самото си основаване, компанията е един от феномените на корейската танцова сцена. Активно създава танцови продукции и е част от програмата на множество фестивали и центрове за изпълнителски изкуства, между които: 92Y Harkness Dance Center (Ню Йорк), Tanzmesse (Дюселдорф), Spring Awakening festival (Холандия), Pays de Danses (Белгия), и мн.др. Гостуването на Goblin party в България се осъществява в партньорство с Международния фестивал за хореография в Сеул.

Билети за спектаклите могат да бъдат закупени на цена от 10 лв. в мрежата на Eventim, а за онези, които искат да станат част от всички събития в програмата на ONE DANCE WEEK 2016, има специален Фестивален пас на цена от 45 лв.

Continue Reading
Advertisement