Connect with us

Събития

„Френският квартал“ от Тенеси Уилямс с премиера на старозагорския театър този сезон

Avatar

Публикувано

на

Театърът в Стара Загора с премиера по Тенеси Уилямс, три номинации Златен кукерикон и номинация ИКАР 

Добрите новини около Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора стават все повече, откакто начало е новият директор Светла Тодорова. На 13 и 15 март старозагорската публика ще може да гледа нещо ново и вълнуващо. „ФРЕНСКИЯТ КВАРТАЛ“ от Тенеси Уилямс е четвъртата премиера този сезон – след „Суматоха” от Йордан Радичков, „Иконите спят“ от Елица Йовчева и „М.М.Е. кой пръв запозна“ от Деян Дуковски. 

Усилията на театъра не остават незабелязани. „Суматоха“ от Йордан Радичков получи номинация от Съюза на артистите в България в категория „Дебют“ за Красимир Ненков, в ролята на Шушляка. Представлението ще се бори и за наградата Златен кукерикон, която ежегодно се връчва от Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Категорията е за „Спектакъл“, а режисьорският принос е на Дамян Тенев.

Номинациите за Златен кукерикон са още две: за „Млада надежда“ на Илина Илиева и ролята ѝ на Пък в спектакъла “Сън в лятна нощ” по Уилям Шекспир. И номинация за режисурата на Елена Панайотова за същото представление.

Във фокуса на най-новото премиерно заглавие „ФРЕНСКИЯТ КВАРТАЛ“ са симпатичните, но избутани в периферията на обществото и страдащи от своите натрапчиви самозаблуди обитатели на мотел „Фламинго“.

Advertisement

Писателят, в чиито образ се превъплащава Красимир Ненков, попада в този конгломерат на неспокойни души след бягство от дома си в търсене на истинската си природа и призвание. Той открива объркаността на света извън уюта на дома и се среща за пръв път със Сексуалния нагон, Самотата, Смъртта и Състраданието по пътя към Съзряването.

„Спектакълът „Френският квартал“ е нашия споделен с Тенеси Уилямс вик за повече човечност и състрадание в един жесток и все по – прагматичен в мерките си свят.“ – споделя режисьорът Денислав Янев.

В творческият екип се включват: Илияна Кънчева (сценограф), Неделя Ганчева (хореограф), Николай Владимиров (композитор). Участват: Красимир Ненков, Галя Александрова, Георги Георгиев, Цветомир Черкезов, Мария Енева, Диана Найденова, Елена Азалова, Тони Тончева, Георги Ножделов, Илчо Димитров, Сезер Сами.

Continue Reading
Advertisement