Connect with us

Lifestyle

Хиляди отбелязаха заедно старта на първото издание на Живей Активно! в Пловдив

Avatar

Публикувано

на

1 2

снимка: PR

Над 20 спортни активности, кулинарни уроци и игри с домашните любимци са само част от предизвикателствата за активен начин на живот, които ще се случват в целия град

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, зам-кметът на Община Пловдив Георги Титюков, български олимпийски шампиони и спортни състезатели, сред които Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Владо Николов, Илиана Раева, Тереза Маринова, Николай Бухалов, Пенка Стоянова, Стоянка Груйчева, Петър Узунов, Димитър Божилов, Лалка Хорозова, Цонка Вайсилова, Марияна Иванова-Николова, шеф Виктор Ангелов, музикалните звезди Дивна, Сантра, Лео, Играта, Павел и Венци Венц, заедно с хиляди граждани и гости на града, отбелязаха началото на първото за историята на Пловдив издание на кампанията Живей Активно!.

„Много сме щастливи, че в годината на 150-тия юбилей на Нестле имаме възможност да сме за първи път в Пловдив и да зарадваме всички почитатели на активния начин на живот и балансираното хранене в града“, обяви Нели Ангелова, Мениджър „Корпоративни връзки“ в Нестле България.

Пешеходен поход, поведен от Евгени Иванов-Пушката, както и велопоход, начело с Йордан Йовчев, заедно със стотици ентусиасти на ролери, скейтборд, уейвборд и тротинетки, се събраха на пл. Централен, където се сляха с многохилядната тълпа, за да отбележат официално старта на най-мащабната кампания за активен начин на живот и балансирано хранене в България – Живей Активно!.

Инициативата се организира от Нестле България, с подкрепата на Община Пловдив и Министерството на младежта и спорта. Тази година Живей Активно! се провежда за първи път в града под тепетата, като ще разнообрази неделното ежедневие на пловдивчани с разнообразни спортни дисциплини, активности за стопани на домашни любимци и предизвикателства за любители-кулинари.

Advertisement

В 9:00 ч. на официалната трибуна на стадион Пловдив се даде старт на любителски крос, поведен от Тереза Маринова и Plovdiv Run. Шеф Виктор Ангелов демонстрира пред всички любители-кулинари как да се развихрят в кухнята и да превърнат готвенето в лесно и обичано занимание. Олимпийската шампионка Тереза Маринова бе главен организатор на забавните щафетни игри за цялото семейство на локацията на „Здрави деца“.

На площадката за кучета в парк „Лаута“ в 11:00 треньорът Асен Аролски и хип-хоп изпълнителят Играта демонстрират различни професионални подходи за отглеждането на домашни любимци. На Гребната база (игрищата пред Младежкия център) са организирани турнири по футбол, волейбол, баскетбол, стрийт-фитнес и тенис на кортовете на ТК „Локомотив Пловдив“.

В 13.30 ч. специално за пловдивчани ще се изиграе волейболен „Мач на звездите“, посветен на балансирания начин на живот. В мача ще се включат волейболните легенди Евгени Иванов – Пушката и Владо Николов.

Звезден концерт за финала на ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Пловдив ще озвучи града с любимите хитове на Дивна, Сантра, Лео, Играта, Павел и Венци Венц. Концертът започва точно в 18:00 ч. и ще радва феновете до 20:00.

Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).

Advertisement
Continue Reading
Advertisement