Открийте ни и в

Компании

Хиляди фенове на бирата се събраха за откриването на тазгодишното издание на Beerфестът в Столицата на бирата

MIKA

публикувано

на

С богата програма се завърна биреният фестивал на Столицата на бирата, организиран от Община Стара Загора и пивоварна Загорка. Beerфестът бе официално открит на връх националния празник 6-и септември от г-н Йордан Николов, заместник кмет на Община Стара Загора. Той посрещна жителите и гостите на града с думите: „С гордост можем да кажем, че Стара Загора е Столица на бирата, не само защото е мястото, където се произвеждат най-големи количества от напитката на национално ниво, а защото цялата история на индустрията в града ни вече 113 години неизменно е свързана с пивоварна Загорка. Щастливи сме, че Община Стара Загора има лоялен и коректен партньор в лицето на Загорка АД.“

В празничната първа вечер на Beerфестът на сцената се качиха музикантите от Jin Monic, които нажежиха атмосферата в Градската градина на Стара Загора и подгряха публиката за изпълнението на една от най-любимите рок групи на България. Още със самото си излизане Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени накараха хилядите фенове да запеят в един глас с тях. Част от незабравимия музикален спектакъл станаха най-популярните и обичани от старозагорци хитове, както и парчета от новия албум на бандата.

Beerфестът_Stefan Valdobrev i Obichaynite zapodozreni_2

В дните до 11-и септември на сцената на Beerфестът ще се качат едни от най-добрите български групи. Жителите и гостите на Столицата на бирата ще могат да видят на живо Б.Т.Р., Сигнал, Обратен ефект, Васко Кръпката и Подуене блус бенд, както и много млади и талантливи музиканти като Bears & Hunters, Red Hot Chili Peppers Tribute BG, Perfect Strangers, Affection, Royal Aligators и Rock Stage.

Beerфестът и тази година ще бъде олицетворение преди всичко на забавлението. А какво би била една Столица на бирата без своите квартали? Тематичните квартали, посветени на седем любими марки, ще предоставят на посетителите забавни игри и информативни активности, чрез които всеки ще може да научи любопитни факти за любимото пиво, но и за традициите на пивоварството в града.

Beerфестът_Zagorka

  • Ретрополис на Загорка Ретро ще ви върне към духа на неостаряващото, където ще имате възможност да играете разнообразни игри като карти, табла и федербал. Освен това, в този квартал ще става записването за безплатно посещение на музея „Светът на Загорка“, който специално ще бъде отворен за гости през всичките дни на феста. В него ще можете да се запознаете с историята на бирата, както и да разгледате колекция от над 130 уникални експоната. За целта само трябва да отидете в квартала Ретрополис, където екипа на място ще ви помогне да се запишете и станете част от „Светът на Загорка“.
  • Специалното предградие на Загорка Специално ще ви предложи неповторими моменти във виртуалната реалност.
  • В Пивката зона на Ариана посетителите ще търсят кой изпи бирата. А освен да се щракнат за спомен на фото-инсталацията, всеки ще може да пробва футболните си умения по джага, както и да спечели разнообразни награди.
  • В центъра на столицата Downtown ви очаква Heineken, където гостите ще имат възможност да се позабавляват под звуците на клубна музика, докато отпочинат сред светещи мебели и барове. Тук ще разберем какво стои зад червената звезда – успеете ли да съберете компания от 5 човека, пред вас ще се разкрият невероятните истории на бранда и всички ще си тръгнете със специални награди от Heineken.
  • В Малкият Амстердам Amstel ще ви покаже, че качествените неща отнемат време и ще можете да си направите красива снимка с разнообразни видове мустаци и фон. Освен това, тук ще бъде предизборния щаб на кметските избори. Миналата година за първи път беше избран кмет на Столицата на бирата, тази отново ще бъдем в предизборна кампания. Всеки би могъл да се опита да стане Кмет на Столицата на бирата, доказвайки своите познания в областта на пивоварството. Но си вземете всички бирени експертизи с вас, защото тази година теста е по-труден от всякога.
  • В квартал Stolichno бихте могли да дегустирате различни комбинации от храни, които вървят с трите Stolichno Weiss, Bock и Pale Bock.
  • Има и още едно място, Ghost town, мистичния квартал на Крадецът на ябълки. Той ще бъде там, където си пожелае. Всеки ден Крадецът ще си харесва по един чужд квартал и просто ще се настанява в него така, както само той си може – отмъквайки най-доброто от него.

Beerфестът_Kmet

Повече подробности за програмата и любопитна информация за „Beerфестът“ бихте могли да откриете на страницата във Facebook:  https://www.facebook.com/thebeerfest

Beerфестът – гр. Стара Загора, 6-11 септември, парк „5-и октомври“ (Градската градина)

Beerфестът се организира от ЗАГОРКА АД под патронажа и със съдействието на Община Стара Загора.

Beerфестът_Amstel

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Samsung разширява възможностите за измерване на кръвно налягане чрез Galaxy Watch3 и Galaxy Watch Active2 в още 31 държави

MIKA

публикувано

на

от

Samsung Electronics Co., Ltd. обяви днес, че приложението Samsung Health Monitor скоро ще бъде достъпно в още 31 държави, сред които и България. Чрез него потребителите могат да проследяват параметри, свързани със здравословното си състояние, и получават мотивация да постигат целите си. Притежателите на Galaxy Watch3 и Galaxy Watch Active2 ще могат да се възползват от проследяване на кръвно налягане и изготвяне на електрокардиограма чрез приложението Samsung Health Monitor. А това означава, че ще разполагат с актуална информация за здравето си – където и когато пожелаят.

Приложението Samsung Health Monitor получи CE сертификат през декември 2020 г., което позволи услугата да разшири обхвата си в 28 европейски държави. СЕ сертификатът е административен знак, който подчертава, че даден продукт е съобразен с изискванията на ЕС за безопасност, здравеопазване и околна среда. Това ще позволи на потребителите в Австрия, Белгия, България, Хърватия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария и Великобритания да се възползват лесно и удобно от усъвършенстваното проследяване на кръвно налягане и възможностите за изготвяне на електрокардиограма. В допълнение към това, приложението Samsung Health Monitor се въвежда и в Чили, Индонезия и ОАЕ, или общо 31 нови държави.

„Близо един милион души са използвали приложението Samsung Health Monitor, за да проследят параметри, свързани със здравословното си състояние от първоначалното му стартиране в Корея миналия юни“, коментира TaeJong Jay Yang, вицепрезидент и ръководител на екип „Здравеопазване“ и „Мобилни комуникации“ в Samsung Electronics. „Поели сме ангажимент да предоставим тази иновативна здравна услуга на повече хора по света. Най-новото разширяване бележи основен етап в нашата мисия.“

Измерване на кръвното налягане

Високото кръвно налягане обикновено е свързано с мозъчни, бъбречни и сърдечни заболявания и, ако не се лекува, може да доведе до инсулт и коронарна болест на сърцето. Умните часовници Galaxy са в състояние да измерват кръвното налягане чрез приложението Samsung Health Monitor, което предоставя на потребителите по-задълбочен поглед върху здравословното им състояние и им позволява да вземат по-информирани решения относно здравето си.

След като Galaxy Watch3 или Galaxy Watch Active2 са калибрирани с традиционния апарат за кръвно, можеш просто да докоснеш „Измерване“ и да измериш кръвното си налягане по всяко време и навсякъде. Устройството измерва кръвното налягане чрез анализ на пулсовата вълна, който се анализира чрез сензорите за мониторинг на сърдечната честота. След това програмата изследва връзката между стойността на калибриране и изменението на кръвното налягане, за да  го определи.

Мониторинг на електрокардиограма

Според статистиките около 33,5 млн. души по целия свят са засегнати от артериални фибрилации – честа форма на анормална сърдечна дейност. Артериалните фибрилации често се причинява от проблеми на сърдечносъдовата система, вкл.  сърдечни тромби, дефекти и инфаркт.

Функцията за електрокардиограма работи, като анализира сърдечната дейност чрез сензор, вграден в Galaxy Watch3 и Galaxy Watch Active2. Просто отвори приложението Samsung Health Monitor в момент, в който си седнал удобно и спокойно, и се увери, че часовникът стои стабилно на китката ти. Разгъни лакътя и обтегни долната част на ръката си на гладка повърхност. След това докосни леко с върха на пръста на другата си ръка горния бутон на часовника и задръж 30 секунди. Приложението ще измери твоя пулс и сърдечен ритъм, и ще определи дали е синусов (нормален сърдечен ритъм) или е аритмия (при неравномерна сърдечна дейност) .

Наличност 

За да измерват кръвното си налягане и да направят електрокардиограма, потребителите трябва да разполагат с инсталирано приложение Samsung Health Monitor на своя Galaxy Watch3, Galaxy Watch Active2 и на своя Galaxy смартфон. Приложението Samsung Health Monitor се инсталира автоматично, когато потребителят обнови софтуера на своя часовник чрез приложението Galaxy Wearable. След това приложението отваря линк, който ще насочи потребителя към страница за сваляне на приложението за телефона в Galaxy Store.

Обновеното приложение Samsung Health Monitor ще бъде поетапно налично в България на Galaxy Watch3 и Galaxy Watch Active2 от 22 февруари 2021 г. За повече информация относно Galaxy Watch3 и  Galaxy Watch Active2, моля, посетете www.samsung.com.bg

Продължете понататък

Lifestyle

Samsung представя Galaxy A32 5G

MIKA

публикувано

на

от

Samsung Electronics Co., Ltd. представи новия смартфон Galaxy A32 5G. С него 5G свързаността и иновациите стават още по-достъпни. Отличаващ се с дълготрайна батерия за работа без прекъсвания, многофункционални камери с висока резолюция и завладяващ дисплей, A32 5G се превръща в ценно допълнение към портфолиото от серия A на Samsung с 5G свързаност.

„Samsung Galaxy A32 5G демонстрира нашата цел да предоставим на всички потребители 5G скорост и ефективност от следващо поколение. Предлагаме на потребителите още една опция за  възможно най-доброто мобилно изживяване с любимите им функции – познати от устройствата на Samsung“ споделя Мария Синигерова, Маркетинг мениджър, Samsung Bulgaria. „Galaxy A32 5G добавя още по-голяма дълбочина към това, което вече представлява изключителната гама от серията Galaxy A.“

5G забавление

Galaxy A32 5G съчетава иновативни функции, за да осигури забавно изживяване от следващо поколение – впечатляващ звук, плавен стрийминг и супер бързо сваляне на съдържание, задвижвано от 5G. Независимо дали играете мобилни игри в движение или гледате любимите си програми, 5G мрежовата свързаност ще осигури по всяко време бързина, без да се притеснявате.

Мощност през целия ден

Galaxy A32 5G осигурява визуално изживяване на 6.5-инчов HD+ Инфинити-V дисплей. С издръжливата батерия от 5000 mAh никога няма да пропуснеш любимите си предавания, а бързото зареждане означава, че можеш да прекарваш повече време с любимите си игри и да губиш по-малко време със зареждане.

Улови повече от всеки момента

Galaxy A32 5G е в готовност да бъде твой спътник в ежедневието – с мощни камери, които правят картината във всеки момент перфектна. 48-мегапикселовата основна камера на Galaxy A32 5G гарантира, че винаги заснемаш ежедневните моменти в безспорно качество. С 8MP Ultra Wide камера никога да не пропускаш и секунда от всяко действие. Камерата с 2MP дълбочина, 5MP макро камера и възможността за 4K видеозапис разкриват детайлите във всички снимки и видеоклипове.

Дизайн, който се откроява

Устройството е първото, което се отличава с новия дизайн от серия 2021 A – с  много лек и удобен корпус, който се предлага в четирите атрактивни цветове черно, бяло, виолетово и синьо. Galaxy A32 5G  е защитен от платформата за защита Knox на Samsung и разполага със странично монтиран сензор за пръстови отпечатъци.

Наличност

Galaxy A32 5G ще бъде наличен в България още през февруари.

За повече информация относно Galaxy A32 5G и гамата Galaxy A, моля, посетете: www.samsung.com/bg

Продължете понататък
Културапреди 2 седмици

Творба на Зуека в първата Национална оптимистична изложба

Културапреди 1 седмица

„Момчето нинджа 3“ носи поредна доза забавление за малчуганите

Lifestyleпреди 4 седмици

Коледна изненада от Coca-Cola свърза хора от цяла България 23 години по-късно

Обществопреди 1 седмица

БНТ със специална програма за клетвата на американския президент

Културапреди 1 седмица

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

Обществопреди 1 седмица

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

Музикапреди 2 седмици

Теодора Стефанова, прима-балерината на балет “Арабеск”, с двоен юбилей

Музикапреди 1 седмица

„LAST NIGHT“ на Поли Генова вече и в ефира на MTV Hits

Музикапреди 1 седмица

Marto G и LoRa със стоплящ сърцата хит

Lifestyleпреди 3 седмици

Ники Илиев и Йоана Буковска в „Домът на българското кино“

Горещо