Открийте ни и в

Музика

Хип-хоп изпълнителят Еско с призив към менталното здраве

MIKA

публикувано

на

С обявяването на новината за нов албум през Ноември, рап изпълнителят Еско използва платформата си, за да отправи послание към обществото и обърна внимание към менталното здраве чрез видео заснето от режисьора Bashmotion. В социалните мрежи,
изпълнителят сподели, че той самият е преминал през тежко състояние на депресия преди няколко години и с предстоящия му албум иска не само да рефлектира над този период, но и да вдъхне кураж, на всеки който може би се чувства по подобен начин.

„С предстоящия ми албум искам да докажа на всеки, който някога се е чувствал незначителен, всеки който не вижда смисъла да продължава борбата си, че тежките моменти преминават. Вярвайте! От другата страна ни очаква щастието.“

Статистически, всеки 8-ми българин страда от различни форми на ментално разстройство като: депресия, паник атаки или тревожност. Ако имаш нужда да споделиш с някого, използвай анонимния телефон на Българския червен кръст 02/81 64 892 –
Телефон на доверието. Всеки от нас има моменти, в които не се чувства добре и иска да поговори с някого. Понякога е по-лесно този някой да е непознат. Ако сте изпаднали в затруднено положение, чувствате се силно разстроени, депресирани или имате криза, не се колебайте да се обадите на някоя от посочените горещи линии в България – те са подготвени да Ви окажат подкрепа! В случай, че Вие или Ваш близък има мисли за самонараняване или самоубийство, обадете се на телефона за спешни случаи 112.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Музика

Виктория получи награда за най-добър артист от европейското радио ESC Radio

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Виктория получи награда за най-добър артист на 2020 година от европейското радио ESC Radio. Отличието се връчва всяка година, като изборът е в ръцете на слушателите на независимото радио, което излъчва европейска музика и песни от конкурса Евровизия целогодишно. Виктория трябваше да получи своята награда в Берлин, където е основният офис на станцията, но невъзможността за пътуване принуди организаторите да ѝ изпратят кристалната статуетка в София.

Виктория не скри радостта си в социалните мрежи:

„Може би по снимката си личи щастието ми от това, че спечелих наградата на ESC Radio за най-добър артист (жена) от Евровизия 2020! Щастлива съм, че трудът на екипа ми беше оценен. Готвим се с пълна сила за следващата година!“

Това не е първото международно отличие, което Виктория получава тази година. Българката беше големият фаворит за победа на конкурса Евровизия 2020 преди събитието да бъде отменено заради пандемията от коронавирус. Виктория получи наградата на зрителите на международната телевизия Out TV и спечели едно от най-оспорваните онлайн гласувания на Eurovision Online.

В края на месец юни Виктория представи своя видеоклип към песента „alright”. Това е първият ѝ музикален проект след българската песен на Евровизия 2020 „Tears Getting Sober”. Новата ѝ песен е създадена по време на музикалните лагери за Евровизия в София през януари и носи послание за надежда и ново начало.

Екипът на Виктория вече работи по кампанията на България за Евровизия 2021. Това включва и провеждането на международен музикален лагер за създаване на песни за Евровизия на Българското Черноморие през август.

Продължете понататък

Музика

Деси Добрева с концерт в Бургас

MIKA

публикувано

на

от

Oгнената самодива на българската етно музика Деси Добрева и Лудо Младо Бенд подготвят зрелищен спектакъл на 26-ти юли от 21ч. в Летен театър на гр. Бругас. На сцената ще излязат и танцова формация „Гераци“.

Билети можете да откриете Eventim, Grabo.bg и на касите на Държавна опера Бургас.

Продължете понататък

Горещо