Connect with us

Кино

ХОБИТ: БИТКАТА НА ПЕТТЕ АРМИИ отбеляза края на пътешествието в Средната земя с рекорди

Avatar

Публикувано

на

The Hobbit TBOTFA poster smallСлед 16 години усилена работа, 6 филма и милиарди долари бокс офис, пътешествието в Средната земя завърши.

Епичният завършек на трилогията ХОБИТ: БИТКАТА НА ПЕТТЕ АРМИИ е повече от достоен и още в премиерния си уикенд започна да поставя рекорд след рекорд. Феновете отдадоха дължимата почит на режисьора Питър Джаксън и творчеството на Дж. Р. Толкин, разбивайки световния и родния бокс офис. Епичната приключенска продукция отбеляза подобаващо премиерния си уикенд като се превърна не само в най-гледаната декемврийска премиера у нас на всички времена, но и в най-гледаната  тридневна премиера на всички времена.

ХОБИТ: БИТКАТА НА ПЕТТЕ АРМИИ е гледан от  62 022 български зрители, реализирайки бокс офис от  635,384.50 лв., което го превърна и в най-добрата премиера за 2014 г. и най-успешната за режисьора Питър Джаксън.

Българските бокс офис резултати на филма задминаха освен предишните две части от трилогията „Хобит: Неочаквано пътешествие“ и „Хобит: Пущинакът на Смог“, но и всички филми от трилогията „Властелинът на пръстените“.

„Това е не само краят на една трилогия. Това е краят на една епоха. Епохата на Средната земя“, споделя развълнуваният Питър Джаксън. На режисьора му е най-трудно да сложи края на сагата за Средната земя. Но с работата си по трилогията „Хобит“ той остави още една незаличима следа в света на киното.

ХОБИТ: БИТКАТА НА ПЕТТЕ АРМИИ е в кината на 3D, HFR 3D, IMAX 3D и 4DX!

Advertisement
Continue Reading
Advertisement