Открийте ни и в

Общество

Хората, които променят Европа

публикувано

на

Хората, които променят Европа 139

Българската национална телевизия с подкрепата на Европейския съюз  и партньорството на Столична община продължава историите от предаването „Европейци“ с фотографска изложба пред Народния театър. Откриването на експозицията „Хората, които променят Европа“ е на 22 юни 2021 г. от 18:30 ч.

Повече от шест месеца операторите и репортерите на БНТ търсят лицата на успеха в малки села и големи градове на България и цяла Европа. Откриват нов свят от интересни и смели идеи. Показват на зрителите, че навсякъде има хора, които успяват. Спасяват изоставени региони. Внасят модерни тенденции в бизнеса.

Пандемията и затворените граници не спират екипите на обществената медия да намират хората и техните истории дори на най-неочаквани места – гръцките острови Хиос и Скирос, малкия остров Гозо в Малта, португалския град Коимбра. Откриваме ги и в една от най-студените точки на Южна Европа – Алт Маестрат, Испания, в Полша, в Хърватия, в Сърбия.

Кадрите, заснети въпреки трудностите, разкриват, че когато имаш мечта и вярваш силно в нея, Европа инвестира в идеята. Тази изложба – продължение на предаването „Европейци”, показва нагледно, че кохезионната политика наистина работи. Променя региони, развива смели проекти, помага на хиляди хора да останат на местата, които обичат, за да съхраняват традициите.

Лицата на успеха в тази изложба са 26. Обръщаме поглед към хората – двигатели на идеи, които усещат подкрепата на Европа. Откриха ги опитните журналисти: Аделина Радева, Татяна Йорданова, Деница Торньова, Милена Кирова, Цанка Николова, Айше Сали, Цветелина Йорданова, Теодора Гатева. Автори на кадрите са: фотографът на БНТ – Десислава Кулелиева и операторите на телевизията – Станислав Ангелов, Антон Марчев, Анна Андреева, Миглена Гайдарова, Владимир Богдански, Мартин Костов, Атанас Атанасов. Всички изброени са част от екипа на 10-минутната рубрика „Европейци” на обществената телевизия, която се излъчва всяка събота в 20:30 часа с режисьор Ема Константинова. Продуцент и автор на концепцията е Татяна Тасева, а изпълнителен продуцент – известната водеща на БНТ – Добрина Чешмеджиева. „Европейци” е проект на Българската национална телевизия, осъществен с подкрепата на Европейския съюз и Столична община. Изложбата ще може да се види от 21 юни до 4 юли в Галерия на открито в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов”.

Реклама