Connect with us

Lifestyle

Храните на столетниците и тайните на човешкия геном са част от лекциите във „Форум Дълголетие” 2016

Avatar

Публикувано

на

forum dalgoletie poster

Още интересни лектори се присъединяват към първото отворено научнопопулярно събитие – „Форум Дълголетие” 2016, вдъхновено от впечатляващите открития свързани с остаряването. Това са биотехнологът академик Атанас Атанасов, генетикът Любомир Балабански и инструкторът по медитация – Яна Янева.

Всички те са споделят мнението, че българското общество има остра нужда от повече достъпна и интересна информация за много въпроси, свързани с качеството на живота, начините за подобряването му, както и цялостното психологическо възприятие за жизнения цикъл. Презентациите им ще намерят своето място в един от трите основни тематични панела на събитието – „Тяло”, „Дух” и „Храна”. Така към д-р Обри де Грей, проф. Игнат Игнатов, доц. Орлин Тодоров, психологът Михаела Белорешка и специалистът по аюрведа Юрий Ковачев се присъединяват още няколко международно признати учени с важни постижения.
„Храната на столетниците” в България ще бъде темата, с която ще ни запознае академик Атанасов. Той е специалист в сферата на растителните биотехнологии и един от най-важните фактори за развитието на геномните изследвания в областта на селското стопанство България.С интересна лекция в събитието ще се включи е младият учен Любомир Балабански, който завършва молекулярна генетика в Единбург, Шотландия със следдипломна специализация в Института за работа със стволови клетки към Центъра по регенеративна медицина. Днес той се реализира успешно в областта на генетичните изследвания. Със своя опит Любомир Балабански ще разкаже повече за непознатата страна на човешкия геном и безкрайния информационен ресурс, който днес може да бъде разчетен чрез съвременни технологии и изследвания.

Важна роля в панела „Дух” е отредена на Яна Янева. Тя участва активно в различни програми по медитация към „Peace Revolution”, а също така притежава сертификат от “World Peace Initiative”. Яна преподава в България и чужбина, където води сесии, семинари и ретрийти като само за последната година практиката я отвежда в Египет, Македония, Киргистан, Йордания и много други. Нейната тема ще разкаже повече за медитацията, като начин за забавяне на стареенето в мозъчните клетки.

Събитието е отворено за хора от всякаква възраст, а презентациите на лекторите ще бъдат научнопопулярни и лесни за възприемане . Специален акцент във „Форум Дълголетие” 2016 ще бъде тематичният базар, разположен във фоайето пред залата. Той ще включва пробиотичен бар от „Хармоника”, литературен щанд, дегустация на органични напитки и храни, етерични масла, презентация на съвременни технологични методи за биоанализ и други.
Билети за събитиято могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, както и директно от сайта на www.forumdalgoletie.com. Всеки предварително регистрирал се там, ще получи безплатен здравословен фреш в деня на събитието, благодарение на партньорите от мобилната апликация „Здрави”. В региастрационната форма посетителите могат да заявят желание за превод от английски на български език за лекцията на д-р Обри де Грей.

Партньори на събитието са Българо-американска кредитна банка, както и приложението за здравословен начин на живот – Здрави. „Форум Дълголетие” се осъществява с медийната подкрепа на “Дневник”, “LIGHT”, “Програмата”, “Peika.bg”, “Зелена Светлина”, Списание „Осем” и JCDecaux.

Advertisement

Повече информация на: https://www.facebook.com/events/457395707803169/

Continue Reading
Advertisement