Connect with us

Култура

Художничката Лиляна Дворянова с виртуална премиера на своята първа книга

Avatar

Публикувано

на

Българската художничка и визуален артист Лиляна Дворянова ще представи своя писателски дебют – “Слончето, което искаше да лети”. Виртуалната премиера ще се проведе на 21 април от 11 часа кaто Facebook Live, организиран от издателство “Мармот”. Обичаната детска писателка Радостина Николова, която е и съосновател на издателството, ще бъде домакин на събитието.

“Слончето, което искаше да лети” е красива картинна книга с трогателно послание и отворен финал. Тази “парцалена история с два края” разказва за силата на мечтите и близките приятели, които са готови да помогнат в осъществяването им. Това е първи писателски проект за Лиляна Дворянова.

С магистърски степени по философия и графичен дизайн, както и докторска степен в сферата на изобразително изкуството, Лиляна е автор на илюстрации към детски книги и учебници. Твори в различни области на визуалното изкуство – живопис, графика, фотография, концептуални форми, илюстрация. Има девет самостоятелни изложби в България, Европа и САЩ и участва в над двадесет сборни изложби на съвременното българско изкуство.

Continue Reading
Advertisement