Connect with us

Музика

Хулио Иглесиас с почетна докторска степен от „Бъркли“

Avatar

Публикувано

на

Julio May

На 9 май в Бостън, музикалният колеж “Бъркли” (безспорно най-значимият частен университет по музика в света) удостои Хулио Иглесиас с почетна докторска степен. Музикантът получи отличието по време на церемонията по случай завършването на випуск 2015, който се състои от почти 900 студента от 62 страни.

По време на речта си испанският изпълнител сподели: “Аз съм артист, изпълнявал песни на много езици и най-хубавото нещо в живота ми е това признание от Бъркли. Вчера попитах президентът на колежа Роджър Браун колко човека учат в Бъркли и откъде са и разбрах, че 35-40% от студентите са от чужбина. Това означава, че глобалното усещане е вкоренено във всеки един от вас и ще помогне за световния мир”.

Почетна докторска степен получиха и барабанистът Харви Мейсън, джаз примата Ди Ди Бриджуотър и Изпълнителният директор на Sony Music Entertainment Дъг Морис. През годините отличието е присъдена на водещи музикални фигури от ранга на Дюк Елингтън (първият носител от 1971 г.), Арета Франклин, Дейвид Бауи, Стинг, Уили Нелсън и Пласидо Доминго.

Нека припомним, че билети за наближаващия концерт на Хулио Иглесиас у нас на 26 май в зала “”Арена Армеец” все още могат да бъдат закупени в мрежата на Еventim (www.eventim.bg), магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly. Ценовите категории на билетите са от 60 лева до 140 лева, в зависимост от местоположението в залата.

На снимката от ляво надясно: Ди Ди Бриджуотър, Хулио Иглесиас, Дъг Морис, Роджър Браун (президент на Бъркли) и Харви Мейсън.

Advertisement

Фотограф: Майкъл Спенсър

Continue Reading
Advertisement