Открийте ни и в

Музика

Ценителите на нежната електронна джаз музика се докосват до КООP тази вечер

публикувано

на

Ценителите на нежната електронна джаз музика се докосват до КООP тази вечер 146

Много групи звучат като KOOP, но KOOP звучат като никой друг! В продължение на дълги години, KOOP са една от най-иновативните независими музикални формации. По впечатляващо нетрадиционен начин забъркват чувствен джаз, соул и трип-хоп с нежно електронно звучене, крайният резултат от което е извънземна и експериментална симбиоза от различни инструменти, отнасяща публиката в свят на вълшебни звуци и приказни усещания.

Koop се разпадат през 2009, оставяйки зад гърба си три албума – “Sons of Koop”, “Waltz for Koop” и “Koop Islands”, с които категорично установяват нов и неподражаем прочит на понятието „джаз“, а песента “Summer Sun” се превръща в едно от най-слушаните летни парчета на всички времена.

След разпадането на култовото дуо Коор, Oскар поема по собствена пътека, преследван от непрестанно жужащите  в главата му мелодии. След няколкогодишно отсъствие от сцената, осъзнава, че призванието му е създаването на музика с други артисти и не след дълго, след разговор с харизматичната литовска изпълнителка Jazzu, той събира смелост и създава собствена група – Koop Oscar Orchestra или просто КОО.  С новия си проект екстравагантният композитор отдава огромно значение на „сплотеността” и „интимността“ в създаването на мелодиите:

“Красотата на музиката е в свободата й. Тя е от и за всички.“

Ценителите на нежната електронна джаз музика се докосват до КООP тази вечер 147

Бандата ще в  7-членен състав и ще изпълни изцяло на живо най-ярките композиции на Koop, както и парчета от дебютния им албум, който предстои да чуем премиерно в една приказна скандинавска атмосфера!

Koop Oscar Orchestra on Facebook:

https://www.facebook.com/KoopOscarOrchestra/

  • 18 май /четвъртък/
  • SOFIA LIVE CLUB
  • Начало: 20:00

Nordic Soundscapes Bulgaria Official Page:

https://www.facebook.com/nordicsoundscapesbg

Събитието във Facebook:

https://www.facebook.com/events/1817545178570713/

Билети:

  • Билети Ранно Пиле: от 30/35лв. само в Магазин Яко /ул. Граф Игнатиев №43/
  • Стандартни и Онлайн Билети от 33-40лв. в НДК, бензиностанции ОМV, На Тъмно, к-ци Booktrading и в мрежата на Ticketportal.bg и директно от този линк http://bit.ly/KOO_Sofia

 

Реклама