Connect with us

Музика

Цигулката на световноизвестния Васко Василев ще звучи в „Грозното пате“

Avatar

Публикувано

на

10982744 10153178692667174 2948089419856175920 n

След участието си в хитовата песен „Духът е в теб“, в изпълнение на Поли Генова и Ненчо Балабанов, част от саундтрака на популярния български мюзикъл „Аладин“, цигулката „Амати“ на световноизвестния български цигулар – Васко Василев, ще свири в новия мюзикъл за деца и възрастни „Грозното пате“.

След невероятния успех на „Аладин“, Васко Василев лично предложил на композитора и продуцент Марио Балтаджиев да изсвири една от вълнуващите музикални партии в „Грозното пате“ – „ Три минути“, изпята от Поли Генова. Композиторът написал нотите и ги изпратил в Испания. Василев с огромно удоволствие ги изсвирил и записал парчето. Това невероятно изпълнение ще Ви развълнува и ще ви накара да заобичате истински Грозното пате. Ще Ви помогне да подкрепите различните и правото им на пълноценен и стойностен живот, каквото е и основното послание на спектакъла. Ще откриете красотата като смисъл на живота, копнежът към свободата, любопитството към света, като мотив за усъвършенстване, стремежът към мечтите и полета на духа.

„Да си различен не е престъпление. Всеки е красив по своему и трябва да бъде приеман такъв, какъвто е. Всеки носи своя талант. Един ден грозното патенце до вас може да се окаже красив лебед.“ Това ни казват и изпяват от сцената невероятните: Поли Генова, Ненчо Балабанов, Цветелин Павлов, Яница Маслинкова, Марина Драгомирецкая, Камен Иванов и Атанас Чопов.

„Грозното пате“ е реализирано от създателите на хитовия и обичан от децата мюзикъл „Аладин“. Либретото е дело на Иван Ангелов. Музиката – на Марио Балтаджиев. Режисьор на мюзикъла е Надя Асенова, хореограф – прима балерината Татяна Янева. Сценография и анимация – Кънчо Касабов. Невероятните костюми са дело на Антония Попова.

Премиерните представления на мюзикъла са на 25 и 26 април от 11:00ч. на сцената на Модерен театър. Елате и се потопете в тази, спираща дъха, магия, забавлявайте се и ще се почувствате удовлетворени, заредени с положителни емоции и пречистени. Може би, всеки от Вас, ще открие себе си, или поне частица от същността си. Нека погледнем смело нагоре, към звездите и мечтите, нека полетим заедно на крилете на любовта, защото, само : “Който гледа нагоре, ще полети“.

Advertisement

Билети се продават в билетен център на НДК.

Съвсем скоро ще бъде пусната и онлайн продажба на билети.

В деня на всяко представление ще се продават билети и на касата на Модерен театър.

Continue Reading
Advertisement