Connect with us

Латино

Цирковият фестивал Мини Арт Фест 12 с дебютно издание на морето – X Challenge Park, град Царево!

Avatar

Публикувано

на

MAF12 SEA Poster scaled

От 16 до 21 август едно от най-атрактивните места на Южното Черноморие ще се превърне в домакин на зрелищното събитие, включващо международна програма, уъркшопи, циркови лагери и още много изненади! Билетите вече са в продажба!

Дванадесетото издание на добре познатия и толкова обичан от малки и големи фестивал за съвременен и социален цирк Мини Арт Фест ще има своето първо издание на българското Черноморие. Колоритното мултидисциплинарно събитие ще посрещне всички фенове на цирковото изкуство и забавленията в атрактивния X Challenge Park в живописния черноморски град Царево от 16-21 август 2022, а билетите вече са в продажба!

В рамките на шестте фестивални дни, организаторите са подготвили изключително богата и впечатляваща програма с участието на изявени международни артисти от Европа, Мексико и България, като за пръв път ще бъдат представени и нови циркови дисциплини. Посетителите на Мини Арт Фест 12 – Царево ще се насладят на въздушна акробатика – Китайски пой и клоунада както и ще могат да вземат участие в специалните работилници по брейкденс, пой, жонглиране, акробатика и юнисайкъл. В програмата са предвидени и интензивни 5-дневни акробатични и циркови тренировки, в които ще могат да се включат всички, които имат желание да тестват уменията си и да придобият нови знания и умения в цирковото изкуство.

Разбира се, предвидена е и специална зоната за хапване и свежи напитки както и още много изненади и активности на територията на атрактивния X Challenge Park, град Царево!

Атрактивен акцент от програмата на Мини Арт Фест 12 – Царево са имената на международно признати артисти от Италия, Испания, Мексико и България, които ще представят на публиката няколко изключително зрелищни представления, както и ще организират специални уъркшопи, в които може да се включи всеки!

Advertisement

Сред най-атрактивните имена тази година е италианският майстор на акробатиката Mistal, който ще демонстрира уменията си със специфичния цирков инструмент Китайски пой (с височина 5 метра). Mistral е добре познат и с забавните си интеракции с публиката, така че всички посетители, които сами имат желание да се изявят, ще имат тази възможност.

Феновете на танците също няма да останат разочаровани, тъй като специално за Мини Арт Фест 12 – Царево, директно от Мадрид пристига едно от най-утвърдените имена от съвременната улична танцова сцена в Испания – брейкденс дуото Umami. Umami ще демонстрират вещото си майсторство в популярния танцов стил, като ще бъдат и водещи на специално организиран уъркшоп по танци.

От далечно Мексико, в Царево пристигат и атрактивните Nandayapa Brothers. Те ще изнесат две представления – вечерно вариете и клоун представление. Братята Емилиано и Диего Нандаяпа са родени в семейството на едни от първите артисти в уличния театър в Мексико. Дуото всъщност се състои от трима, тъй като чаровната Сесилия Круз Лопез също е част от формата. Братя Nandayapa завършват цирковото училище NOUVEAU CLOWN INSTITUTE в Барселона. Ексцентрични и забавни Nandayapa Brothers използват както нетрадиционни пространства за своите представления, така и театри и циркове. До този момент те играят в повече от 25 страни и продължават своето пътешествие. Те са социално ангажирани и обръщат внимание на всички хора от съвременното общество, като се стараят да приобщават тези, които не се чувстват не включени в него. Те са спечелили различни награди от света на цирковата гилдия в Латинска Америка.

Advertisement

Всички, които имат желание да се запишат могат да го направят предварително e-mail: miniartfest@gmail.com и на тел. 0897555484, както и на място в рамите на фестивалните дни.

Билети за Мини Арт Фест 12 – Царево вече могат да се закупят на сайта Epaygo.bg: https://epaygo.bg/2344048232

Разположен в центъра на гр. Царево X Challenge Park се утвърди като едно от най-забележителните места на Южното ни Черноморие. Инфраструктурата му е изградена върху площ от 15 дка с обособени зони за алтернативни спортове, фестивална зона, ресторант, бар, магазин, къмпинг и коуъркинг зона, следвайки принципа за минимална намеса в околната среда. Всяко лято в парка се организират спортни състезания, алтернативен маратон, музикални и изложбени събития, вечерни толк-събития, летни лагери, работилници и други, а в дните 16 – 21 август, атрактивното пространство ще стане домакин на най-мащабното събитие провеждано там до този момент – Мини Арт Фест 12 – Царево!

Мисия на Мини Арт Фест 12 – Царево

И това издание на любимия цирков фестивал на България ще продължи мисията за социална интеграция и по-широка достъпност, заложена в концепцията на Фондация Мини Арт от самото й създаване. За жителите на град Царево са планирани специални циркови работилници, както и специална отстъпка от цената на билета (50%). С билети на половин цена ще могат да влизат и представители на различните социални групи със специфични нужди – пенсионери, социално слаби и хора с различни физически увреждания, както и деца до 10 години, които могат да посетят събитието с придружител/ настойник.

Advertisement

Организатор на Мини Арт Фест 12 – Царево е Фондация Мини Арт в партньорство с  X Challenge skate park.  Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”.

Мини Арт Фест 12 – Царево се осъществява с любезната подкрепа на JYSK.bg

За повече информация: https://miniartfest.com/ и https://www.xchallengepark.com/

акто и във Facebook:

https://www.facebook.com/miniartfest/

Advertisement

https://www.facebook.com/xchallengepark/

Присъединете се и следете всички подробности на официалното Фейсбук събитие на

Мини Арт Фест 12 – Царево: нhttps://www.facebook.com/events/438487544532060

Continue Reading
Advertisement