Connect with us

Lifestyle

Червените чаши на StarbucksR стават на 25 години

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Чашите с празничен дизайн вече са във всички кафенета в България

В кафенетата на Starbucks® вече властва празничният дух. През декември баристите по традиция слагат празнични червени престилки, a кафенета от веригата са украсени с коледни декорации от естествени материали и живи дървета, които Starbucks® ще засадят след празниците. Компанията позволява на клиентите си да покажат загрижеността си към околната среда и с лимитираната серия на легендарната червена чаша във вариант за многократна употреба, която променя цвета си – от зелена става празнично червена, когато се напълни с гореща напитка. Прекрасен подарък за феновете на бранда.

Според екипа на Starbucks® червените чаши са портал към щастието и изпълват с празнична енергия и вълнение! Премиерата на червените чаши тази година е още по-вълнуваща, защото се навършват точно 25 години от представянето на първите празнични чаши през 1997 година. Интересен е фактът, че тогава те не са били в добре познатия червен цвят, очакван и любим на ценителите десетилетия, а с по-пурпурен дизайн, изпъстрен с кафеени зърна.

Премиерата на коледните предложения на бранда в България стана още по-бляскава от присъствието на любимата българска изпълнителка Поли Генова. Тя посрещна десетки фенове и отдели време, за да си поговори, снима и подпише чашата на всеки един от тях.

Advertisement

снимка: ПР

„Радост във всяка глътка“ е мотото на коледната кампания на световноизвестната верига. Освен че клиентите могат да опитат отново любимите си коледни класики като Toffee Nut Latte и Gingerbread Latte, ще открият и незабравимия вкус на горещ шоколад с пралина и бисквитки. Любителите на сладкиши ще подсладят напитката си с изисканите макарони, които се предлагат за първи път този сезон.

Повече вкус в ежедневието и настроение за предстоящите празници носи коледният бленд кафе за годината – специално отгледан и отлежавал пет години сорт Суматра с несравним, богат и дълготраен вкус. Заедно с този емблематичен бленд, марката представя и новия Starbucks® Blonde Christmas Blend. Това е уникална комбинация от кафе зърна от Западна Ява и Папуа Нова Гвинея, носеща билкова сладост, и кафе на зърна от Етиопия за прилив на ярки цитрусови плодове и нюанси на смокиня. Starbucks® Christmas Blend кафе на зърна се предлага за първи път през 1984 г. и вече е истинска празнична традиция.

За тези, които все още не са избрали коледните подаръци за близките си, Starbucks® предлага изключителна колекция от тъмблъри, мъгове и чаши с уникален празничен дизайн.

Advertisement