Открийте ни и в

Tехнологии

Четец за електронни книги – предпочитаният спътник за всяко пътуване

Avatar

публикувано

на

Четец за електронни книги – предпочитаният спътник за всяко пътуване 141

снимка: PR

Цяла година очакваме отпуската си, за да се потопим в нови преживявания – спокойствие, приятни изненади, незабравими впечатления. Но за да се отдадем изцяло на най-безгрижната почивка, необходимо е да се подготвим предварително.

Как четецът за електронни книги ще превърне ваканцията ви в най-забележителното изживяване? Научете кои са петте важни основания да носите електронния четец по време на отпуската навсякъде със себе си, според компанията PocketBook.

Лек багаж.

За да започнете пътуването си лесно и приятно, преценете тежестта и обема на багажа още у дома. Не взимайте по дузина списания и книги – на принципа „да има за всеки случай”. Електронният четец побира до 2000 книги, а тежи само 200 грама. Например, новият модел Touch Lux 3 е с тегло 208 грама. Изглежда почти невероятно, че такъв пристрастяващо голям обем литература може да тежи едва колкото половин стандартна книга.

Чакането може да бъде приятно.

Само за момент си припомнете колко време прекарвате в чакане на транспорт по летища и гари, в безкрайни скучни часове в самолети и влакове. Компанията на добрата книга ще превърне това време във вълнуващо приключение. Само включете електронния четец, отпуснете въображението си и времето ще мине неусетно.

[media-credit name=“снимка: ПР“ align=“aligncenter“ width=“600″]PocketBook-Vacation-04_600_12878[/media-credit]

Забавление на слънце.

Често се чудите дали да си вземете таблета при пътуване. Ще прекарвате повече от времето на открито, така че няма да можете да гледате филм или да сърфирате в интернет – TFT екранът на таблета блести на слънцето. Екраните на електронните четци от типа „E Ink” запазват оптичните си свойства и позволяват комфортно четене дори и на пряка слънчева светлина. Така, дори под ярките слънчеви лъчи, с електронния четец вие ще имате възможност да се наслаждавате на четенето, излежавайки се на плажа, край басейна или високо в планината.

На почивка без зарядни.

Индикаторът за зареждане на батерията – най-често срещания дразнител по време на ваканция. Толкова е досадно да зарежеш сиестата, за да търсиш наоколо контакт за зарядното устройство! Екраните „E Ink” черпят енергия само при прелистване на страниците, така че батериите на електронните четци издържат средно по един месец активно четене.

Личен преводач.

Знаете ли, че PocketBook може да е чудесен помощник в общуването? Вградените ABBYY Lingvo® речници позволяват бърз и удобен превод на съответната чужда дума – въвеждате думата в прозореца за превод и вече имате резултата.

Електронните четци помагат и за преодоляване на следотпускарската депресия. Доказано е, че ако ваканцията е била изпълнена с интересни интелектуални занимания – като познавателни екскурзии или четене на книги – това значително намалява тревожността в периода след отпуската.

PocketBook ви пожелава незабравима лятна ваканция! Не забравяте да си вземете доброто настроение и електронния четец!

Реклама