Открийте ни и в

Кино

Чудовища и богове властват от екрана

Avatar

публикувано

на

Чудовища и богове властват от екрана 140

снимка: PR

Universal Pictures ни въвежда в една вселена на богове и чудовища, чието начало ще бъде дадено с Мумията на 9 юни в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX. С един от култовите чудовищни образи от златните години на седмото изкуство, студиото поставя началото на поредица филми, които ще възродят герои, смразявали кръвта на няколко поколения. Сред заглавията, които ще видим на голям екран през следващите години, са класики като Невидимият човек, Франкенщайн, Фантомът от операта, Чудовището от Синята лагуна и др.

Част от Вселената на богове и чудовища на Universal Pictures ще бъдат някои от най-популярните и талантливи актьори от цял свят, както и изгряващи млади таланти, които тепърва ще виждаме все по-често на голям екран. Вече имаме и първи поглед към елитната компания, която ще пресъздаде някои от иконичните чудовища в седмото изкуство: Невидимият човек и Франкенщайн, които съответно ще бъдат изиграни от иконата Джони Деп и носителят на „Оскар“ Хавиер Бардем. Те ще се присъединят към суперзвездите, които участват в Мумуята – Том Круз, в ролята на войника Ник Мортън, и носителя на „Оскар“ Ръсел Кроу като д-р Хенри Джекил. Компания в първия филм от Вселената им прави изгряващата звезда – прелестната София Бутела.

Вселената на богове и чудовища има един общ притегателен център – международната организация Продиджиум. Под ръководството на енигматичния и брилянтен д-р Хенри Джекил, Продиджиум има една мисия – да намира, изучава и – когато това се налага – да унищожава злото под формата на чудовища. Функционираща извън пределите на закона, Продиджиум защитава хората от това зло, което съществува под тънката повърхност на цивилизованото общество… и ще ги защитава на всяка цена.

Следващото заглавие във Вселената на чудовища на Universal Pictures ще бъде Булката на Франкенщайн, който ще излезе на голям екран през февруари 2019 г.

Реклама