Connect with us

Кино

„Шантави рисунки“ в серия от тематични олимпийски лицензирани продукти

Avatar

Публикувано

на

ioc typography final 660fad26df340

Warner Bros. Discovery Global Consumer Products започва сътрудничество с Международния олимпийски комитет (МОК) за създаването на нови световни олимпийски лицензирани колекции с участието на любимите герои от Looney Tunes („Шантави рисунки“).

Осем национални олимпийски комитета подписаха вътрешни договори за лицензирани продукти.

Забавлението и енергията на Бъгс Бъни и Looney Tunes се завръщат на сцената на Олимпийските игри с колекция от продукти, която въплъщава екипната работа и олимпийските ценности.

Warner Bros. Discovery Global Consumer Products (WBDGCP) обяви, че започва сътрудничество с Международния олимпийски комитет (МОК) при създаването на програма за потребителски продукти, която ще бъде пусната на международния пазар с участието на любимите на зрителите по целия свят Looney Tunes, с продукти, които ще се разпространяват от сега до 2026 г.

Емблематичните герои на Looney Tunes, ще получат главните роли в серия от тематични олимпийски лицензирани продукти.

Advertisement

Освен това WBDGCP започва партньорство с националните олимпийски комитети на осем страни – Съединените американски щати, Италия, Австралия, Нова Зеландия, Полша, Испания и Мексико, за да създаде специфични за всяка страна артикули с героите на Looney Tunes за олимпийския ѝ отбор, както и стоки за параолимпийските отбори на Съединените щати и Бразилия.

Във всяка страна WBDGCP ще работи с лицензополучатели от всички основни продуктови категории, включително мода и спортни облекла, играчки, колекционерски предмети, спортни стоки, козметика, стоки за дома и сезонни продукти. Лицензополучателите и търговците на дребно, които понастоящем са подписали договор за участие, включват водещи търговски компании, сред които най-големият производител на значки Honav USA, както и Fanatics, Outer Stuff, Franco Mfg., Accessory Innovations, FerraraCandy Company и други на територията на Съединените щати; Jóma в Испания; BIG W в Австралия; The Warehouse в Нова Зеландия; Carls Jr., Hockey Exportprint, Regalos Siglo XXI и Blackstorm в Мексико; Reserva, Grow, Club Comics, Kameleon Bags в Бразилия и други. Компаниите Bioworld, Mad Engine, Freeze и Isaac Morris също ще си сътрудничат за създаването на продукти. Освен това магазинът на WB ще предлага селекция от официално лицензирани продукти.

Спортът е в ДНК-то на Looney Tunes и няма по-голяма спортна сцена от Олимпийските игри„, каза Робърт Обершелп, ръководител на отдела за потребителски продукти Warner Bros. Discovery. Looney Tunes въплъщават духа на Олимпийските игри и са пример за екипна работа. Това ги прави идеален лицензионен партньор за МОК. Колекцията от продукти ще ангажира аудиторията от всички възрасти по забавен и закачлив начин и се надяваме да вдъхновим следващото поколение спортни запалянковци.

Ан-Софи Вумар, управляващ директор на отдела за телевизия и маркетинг на Международния олимпийски комитет заяви: „Чрез лицензионното сътрудничество с Warner Bros. Discovery Global Consumer Products, вечният чар на героите от Looney Tunes ще ни помогне още по-активно да отпразнуваме олимпийските игри, олимпийските ценности, силата на спорта и възможноостта да създава приятелства, да възпитава уважение и да води света в стремежа му към съвършенство.

Looney Tunes имат дългогодишна връзка със спорта, включително колекция направена за отбора на САЩ, която беше пусната по време на Летните игри в Атланта през 1996 г. Тя представя на почитателите на спорта любимия „Space Jam“, в който отрядът на любимите ни анимирани герои се утвърждава като спортна икона и проправи пътя за продължението на „Space Jam“ от 2021 година – „Ново наследство“.

Advertisement

Warner Bros. Discovery Global Consumer Products продължава да очаква още лицензополучатели, които да се присъединят към програмата и да помогнат на компанията да достигне до почитателите на Олимпийските игри по целия свят.

Looney Tunes е щур свят, изпълнен с емблематични герои като Бъгс Бъни, Дафи Дък и Туити. Свят, изпълнен с бърз хумор, умни препратки и безгранична енергия. Шантавите рисунки дебютират в американските кинотеатри като късометражни филми преди близо век, а оттогава до днес успяха да се превърнат в глобална попкултурна сила, обхващаща игрални филми, телевизионни сериали, игри, потребителски продукти, тематични забавления и др.

Continue Reading
Advertisement