Connect with us

Кино

„Шекспир като улично куче“ с премиера в кината в цялата страна

Avatar

Публикувано

на

Филмът на Валери Йорданов излиза на голям екран на 3-и февруари

На 3-и февруари предстои премиерата на втория пълнометражен филм на режисьора Валери Йорданов „Шекспир като улично куче“. След успеха на „Кецове“, който бе отличен от Европейската филмова академия и бе  българското предложение за „Оскар“ през 2012, Валери Йорданов отново е режисьор и сценарист на втория си филм.

„Шекспир като улично куче“ разказва историята на едно момче на седемнайсет години, притежаващо два големи таланта –  актьорските  умения и уличният бокс. Момчето обича и може да пише, обожава Шекспир и е  „безкомпромисният шеф” и „гангстерът“ на своята улица. Пред него се изпречват два тежки въпроса: как и дали ще продължи по правилния път и с кой от `талантите` си може да спаси живота на най-близкия си човек.

„Историята в „Шекспир като улично куче“ е истинска и преживяна. Естествено – някои от линиите й съм доизмислил или уголемил, дал съм място на повече „сценарни хватки“, които са полезни за разказа и филма, но в цялост – историята е реална и действителна част от моя живот и от този, на мои приятели“, споделя Валери Йорданов.

В ролята на Чаво – прототипът, вдъхновил историята и реален човек в живота на Валери Йорданов, влиза Захари Бахаров. Дебюти в игралното кино в главните роли на Данко, Ицо и Ели правят младите таланти Владислав Стоименов, Васил Илиев и Елеонора Иванова. Зад камерата застава Борис Славков, а продуценти на филма са Chouchkov Brothers, продуцирали едни от най-успешните български филми в последното десетилетие – „ТИЛТ“ (2011) и „18% сиво“ (2020).

Advertisement

„Шекспир като улично куче“ България, 90 мин.

Елеонора Иванова, снимка: ПР

Режисьор: Валери Йорданов

Сценарист: Валери Йорданов

Оператор: Борис Славков

Advertisement

Продуценти: Борислав Чучков, Виктор Чучков, Валери Йорданов, Гергана Станкова

Композитор: Калин Николов

Художник: Ванина Гелева

Художник костюми: Мирела Василева

Режисьор по монтажа: Валери Йорданов

Advertisement

В ролите: Владислав Стоименов, Захари Бахаров, Елеонора Иванова, Васил Илиев, Гергана Данданова, Меглена Харамламбова, Доротея Толева, Стефан Щерев, Любомир Нейков, Силвия Лулчева, Серафим Тодоров, Леард Докле и др.

„Шекспир като улично куче“ е реализиран с подкрепата на ИА “Национален Филмов център“ и Програма „МЕДИЯ“ на ЕС.

Continue Reading
Advertisement