Открийте ни и в

Lifestyle

Шест от десет потребители търсят храни и напитки, които поддържат имунитета

MIKA

публикувано

на

Шест от десет потребители търсят храни и напитки, които поддържат имунитета 26

снимка: ПР

Резултатите са от глобално проучване на лидера в анализите на пазара на храни и напитки – Innova Market Insights

Потребителско проучване на агенцията за пазарни проучвания Innova Market Insights проведено през 2020 г. установява, че шест от десет потребители в света все по-целенасочено търсят храни и напитки, които да подкрепят имунитета им. А всеки трети признава, че през 2020 г. опасенията за състоянието на имунната му система се засилват в сравнение с 2019 г. Според анализаторите 54% от потребители твърдят, че са отделили време да се образоват относно хранителни съставки и процедури, които биха могли да засилят имунитета в обстановката на COVID-19.

Имунитетът е приоритет

COVID-19 пренареди приоритетите ни и през последната година думата „имунитет“ държи първенство в класациите на търсене по ключова дума в мрежата. Състоянието на имунната система не е просто тема за разговор, то изисква внимание и грижа и пандемията промени тренда от говорене към действие. Според Innova Market Insights една от водещите тенденции за 2021 г. може да се обобщи с израза „на вълната на имунитета“.

Трендът не се очертава да отшуми скоро и е недвусмислен: силният имунитет и доброто общо здраве заемат трайно първо място в мотивацията на потребителите в средата на засилена тревога и строги ограничения заради COVID-19.

„Тревожността, породена от пандемията от COVID-19, кара потребителите да поставят силния имунитет в центъра на своите приоритети“, посочва Лу Ан Уилямс, директор на подразделението Global Insights в Innova. „Средствата и продуктите за повишаване на имунитета ще играят важна роля през следващата година“, отчита тя и добавя, че „изследванията и интересът към функциите на човешкия микробиом (съвкупност от бактерии и вируси в човешкия организъм), както и към персонализирания начин на хранене и хидратация като път към укрепване на имунитета ще набират скорост“. 

Потребителското търсене

По какви критерии потребителят оценява полезните за имунитета храни, напитки и навици? В проучването се извеждат на предни позиции храните и напитките с естествено високо съдържание на витамини, минерали и антиоксиданти. Налице е и нарастващ интерес към растителните съставки както в храните, така и в напитките.

Сред важните предпоставки за силата на имунитета традиционно са посочени и спокойният сън и добрата физическа форма.

Как реагира пазарът на бързооборотни стоки в сектора? 

Както може да се очаква, производителите с готовност отговарят на засиленото търсене, като лансират голям брой нови продукти, свързани с имунната защита на организма (т.нар. функционални храни и напитки). При пускането на нови продукти в световен мащаб делът на храни и напитки с функция в подкрепа на имунитета нараства на 1,65% през първите десет месеца на 2020 г. спрямо само 1% пет години по-рано. Сред тях присъстват продукти за бебета и малки деца (напр. бебешки млека), за активно спортуващи, както и масови продукти (напр. функционални води с натурална минерална вода, кисело мляко, ферментирали напитки).

В заключение – трендът към здравословния начин на живот и хранене се ускори от пандемията, но ще се настани трайно в ежедневието ни като потребителски навици и търсене. И съвсем естествено отваря нови пазарни ниши и огромно поле за иновации в продукти и услуги.

Линк към източник: https://www.innovamarketinsights.com/covid-19-drives-prioritization-of-immune-health/

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Полезно

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване

MIKA

публикувано

на

от

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 27

NIVEA стартира световната си кампания „Care For Human Touch: грижа за близост между хората” с документалния филм „Twins“. Филмът разказва историята на две преждевременно родени близначки от Хамбург и как животът на едната бива спасен от прегръдката и близостта на сестра й по време на престоя им в кувьоз. С техния разказ NIVEA цели да насочи вниманието на хората към ролята на обикновеното човешкото докосване, което в даден момент може дори да спаси живот.

Кампанията „Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е отговор на мащабно проучване, което световният лидер в грижа за кожата провежда в два етапа – преди и по време на пандемията от COVID-19. В него на дневен ред излиза връзката между емоционалното състояние на хората, липсата на докосване и по-малкото моменти на близост , както и необходимостта от повече информация за техните ползи. С тази инициатива NIVEA цели да насочи вниманието към влиянието на допира и близостта върху човешкото здраве. В рамките на кампанията, в световен мащаб,  брандът ще окаже подкрепа на различни проекти, насочени към ползите на човешкото докосване и подобряването на качеството на живот. Сред най-рисковите групи и фокус на подкрепата се очертават преждевременно родени бебета, хора с увредено зрение и възрастни хора с деменция.

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 28

В проучването на NIVEA участват близо 25 хил. души от 23 страни. 9 от 10 души посочват близостта от човешкото докосване като ключов елемент за щастлив и пълноценен живот. Над половината от запитаните твърдят, че времето на изолация ги е накарало да се чувстват по-самотни от всякога. 4 от 5 души, живеещи сами, споделят, че не изпитват човешки допир на ежедневна база. 23% от самотните родители и 24% тийнейджърите твърдят, че изпитват самота, а две трети от всички участници заявяват, че биха искали да получават повече прегръдки. И основна причина за тези усещания е именно липсата на докосване.

Физическите и психологически предимства на човешкия допир и близостта между хората, която поражда, са доказани научно. Въпреки това те се оказват непознати за по-голямата част от участниците в изследването, а 86% от запитаните твърдят, че по-доброто познаване на ползите които носи обикновеното докосван би ги вдъхновило за повече близост с хората около тях.

Повече информация за изследването може да намерите тук. Историята на близначките Лили и Мадлен може да гледате тук.

Продължете понататък

Lifestyle

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“

MIKA

публикувано

на

от

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“ 29

Фестивалът „Вино и гурме“ се утвърди като гербова марка на нашия град не само за пловдивчани, но и за гостите от страната и чужбина, заяви на официалното откриване на седмото издание проф. Пламен Моллов, ректор на Университета по хранителни технологии /УХТ/, съорганизатор на събитието. Той изрази увереност, че и тази година дефилето ще донесе много радост на посетителите и успехи на изложителите.

Това е първата туристическа проява в града за тази година с богата съпътстваща програма и се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки, гарантираха от Съвета по туризъм. Броят на участниците е рекордно висок – 39 винопроизводители и гурме майстори от 27 изби и храни от 12 производители, за първи път има и чуждестранен участник – от Венеция. Гостите на дефилето ще могат да дегустират 200 български и 10 италиански вина.

След като дадоха старт на фестивала, проф. Моллов и инж. Фратев направиха обиколка в ресторанти, музейни къщи и галерии в Стария град, опитаха част от вината и разговаряха с винопроизводителите за проблемите в сектора. Майсторите от винарските изби с нетърпение очакваха експертната оценка на професора, а за повечето проби тя беше отлична. На много места ректорът беше посрещнат от студенти на висшето училище, които помагаха в провеждането на дефилето.

Ден преди официалния старт на дегустациите учебният ресторант на УХТ беше домакин на конкурса „Най-умело съчетание на вино и храна“, където петчленно жури отличи най-добрите участници. Днес тримата победители в надпреварата ще получат на официална церемония плакети от председателя на комисията доц. д-р Христо Спасов, зам.-ректор на университета.

Продължете понататък
„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 30
Полезнопреди 58 минути

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване

Samsung България стартира кампанията по предварителните поръчки на иновативните хладилници от гамата Bespoke 31
Tехнологиипреди един час

Samsung България стартира кампанията по предварителните поръчки на иновативните хладилници от гамата Bespoke

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота 32
Културапреди 2 часа

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота

Васил Петров с нов видеоклип и звучене на своя хит: чуйте и вижте „Подслон в дъжда“. 33
Музикапреди 2 часа

Васил Петров с нов видеоклип и звучене на своя хит: чуйте и вижте „Подслон в дъжда“.

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“ 34
Lifestyleпреди 2 часа

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“

ЪПСУРТ LIVE BAND и Б.Т.Р с концерти за 12-тия рожден ден на SOFIA LIVE CLUB 35
Lifestyleпреди 2 часа

ЪПСУРТ LIVE BAND и Б.Т.Р с концерти за 12-тия рожден ден на SOFIA LIVE CLUB

Как да си направим лесен и ефектен пикник сред природата 36
Lifestyleпреди 2 часа

Как да си направим лесен и ефектен пикник сред природата

BILLA България подпомага Фондация „Конкордия България“ 37
Lifestyleпреди 2 часа

BILLA България подпомага Фондация „Конкордия България“

Започва Фестивалът за нова драматургия 38
Културапреди 2 часа

Започва Фестивалът за нова драматургия

Wings for Life World Run 2021 завърши с рекорден брой участници 39
Събитияпреди 3 часа

Wings for Life World Run 2021 завърши с рекорден брой участници

Горещо