Открийте ни и в

Телевизия

Шеф Иван Манчев със звездно участие в новото предаване „Най-добрата коледна вечеря“ по TLC

MIKA

публикувано

на

Шеф Иван Манчев се присъединява към най-новото предаване на TLCНай-добрата коледна вечеря“ на 30-и ноември от 21:00 ч. Кулинарното шоу включва четири празнични епизода, в които, освен Иван Манчев, гостуват и майстор-готвачи от Румъния, Унгария и Сърбия. В предаването Манчев, заедно с неговите колеги, ще покаже на зрителите как да приготвят любимите Коледни ястия, за да могат да изненадат и впечатлят семействата и приятелите си. Разбира се, ТОП готвачът е подготвил  ценни съвети и любопитни трикове за перфектната вечеря, които ще сподели само със зрителите на TLC.

Всеки от четирите 30-минутни епизода ще покаже по един топ готвач – Иван Манчев от България, Фоа от Румъния, Андраш Йокути от Унгария и Ненад Гладич от Сърбия. Специално за зрителите на TLC готвачите ще приготвят по две традиционни ястия и ще покажат едно вече приготвено. Всяко от блюдата ще представи особеностите на традиционната кухня за всяка от четирите държави.

naj-dobrata_koledna_vecherya_photo

Един по един готвачите от България, Унгария, Румъния и Сърбия ще бъдат под светлината на прожекторите. С помощта на традиционни готварски принадлежности, въображението си и местни рецепти, те ще приготвят по три вкусни традиционни ястия, докато техните колеги ги наблюдават, а накрая дегустират приготвеното, давайки своята експертна оценка.

Специално за предаването ще бъде създаден и локализиран микросайт, който ще събере всички рецепти и в който зрителите ще имат възможност да гласуват за своето любимо коледно ястие. Сайтът можете да видите тук: http://www.bestchristmasdinner.com.

„Идеята за предаването се роди от регионалната обусловеност на канала ни. Има много местни и световни предавания за готвене, но липсват регионални такива. Знаем какво се случва в нашите кухни и в тези на световноизвестните готвачи, но не сме запознати с ястията, които приготвят географските ни съседи. Мисля, че има много очарование в това да откриваш сходните елементи и различията в начина, по който се готви в твоя регион. Коледа е добро начало за разговор между традиционните кухни на България, Румъния, Унгария и Сърбия. Идеята пасва идеално на програмата на TLC по време на коледните празници.“, коментира Александра Тиганас, програмен директор на Discovery Communications за Централна и Югоизточна Европа.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Музика

Теодор Елмазов и Елени Декидис в „Смяна на местата“ по БНТ 2 

MIKA

публикувано

на

от

снимка:ПР

Тази сряда (27.01.2021 г.), гости на Даниела Серданова в студиото на „Смяна на местата“ са актьорите Теодор Елмазов и Елени Декидис. Актьорите ще разговарят с водещата за актьорството и продуцентството, за приемствеността между поколенията и обмяната на опит, за партньорството и приятелството.

Гледайте предаването „Смяна на местата“ в сряда (27 януари 2021 г.), от 21:30 ч, по БНТ 2.

Продължете понататък

Култура

Допълнителни 7 дни с фестивала Sofia MENAR

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Поради огромния зрителски интерес 13-ото издание на фестивала Sofia MENAR ще продължи до 7 февруари на платформата Neterra TV+. Почитателите на киното от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка имат възможността да се насладят на 30 пълнометражни и 12 късометражни филма включени в програмата. Всички абонаменти за фестивала остават активни до 7 февруари. Зрителите имат възможността да изберат между три варианта за достъп: 3 филма за 10 лв., 10 филма за 20 лв. или абонамент от 30 лв., с който могат да се гледат всички филми от фестивала.

Първото онлайн издание на Sofia MENAR събира хиляди зрители пред екраните от 15 януари. За първи път филмите от селекцията са достъпни от всички краища на България, което води до многократно увеличаване на аудиторията.

Като фаворити на българската публика се оформят най-гледаният ирански филм за изминалата година „Едва 6 милиона и половина”, изключително оригиналната немска комедия „Разпит по съседски”, мащабният проект на Ян Артюс-Бертран „Човек”, приказната турска история „Писма на съдбата”, остроумната черна комедия „На косъм от сцената” и драматичната история с неочакван обрат „Язовецът”.

На огромен интерес се радват и документалните истории от различни региони като „Крилете на Киргизстан” за живота на номадите в подножието на Тяншан, „Пънк завинаги”, представящ ъндърграунд сцената на Мароко, и „Между стената и света” – филм за приключенията на младеж, който решава да обиколи света с един от най-ограничаващите паспорти – палестинския.

Абонаментите за фестивала Sofia MENAR са налични на https://neterra.tv/festival/menarfest

Продължете понататък

Горещо