Connect with us

Lifestyle

Школата на Стойчев и Казийски набира млади таланти

Avatar

Публикувано

на

Volleyball Academy 2016

снимка: PR

Волейболна академия „Стойчев-Казийски“ стартира новия си сезон утре (13 септември). Академията набира деца за тренировки по волейбол и участие в държавен шампионат – момчета (родени от 2001 до 2008 г.) и момичета (родени от 2002 до 2008 г.).

Волейболният проект е реализиран с подкрепата на Сдружение „Приятели на волейбола“. Тази година тренировките ще бъдат провеждани както в зала „Арена Овергаз“– Българско школо, така и в Национална спортна академия.

През изминалото лято волейболната академия организира летен камп в Камчия с участието на над 180 деца на възраст между 8 и 17 години от цялата страна. Това е най-големият подобен камп, провеждан досега у нас.

Общо 10 треньори подготвяха децата в дисциплините плажен волейбол, парк волей и волейбол в зала. В програмата бяха заложени и занимания по лека атлетика и плуване, както и теоретична подготовка под формата на лекции. Сред треньорите беше и доц. Юлиан Карабиберов (НСА), който се грижеше за кондиционната подготовка на децата. Основни ментори на събитието бяха Матей Казийски и Радостин Стойчев, които регулярно се занимават с децата, трениращи в Академията, и ги напътстват в бъдещето им развитие.

Advertisement

Две момчета – едно от кампа в Камчия и едно, избрано от Академията в София, – бяха изпратени от Сдружението на международния волейболен лагер в Тренто, Италия, където участват над 400 деца.

За повече информация и записване за новия сезон на Академията: Всеки делничен ден от 17:30 до 19:30 ч. в Българско школо, ул. „Генерал-майор Васил Делов“ 10, телефон за контакти 0892 018 881; 0897 858 152.

Continue Reading
Advertisement