Connect with us

Култура

Щастието идва на хапки с готварската книга на Славена Вътова

Avatar

Публикувано

на

Hapki Shtastie Cover jpg

В дебютната си книга Славена Вътова е включила вкусни рецепти и здравословни навици, с които ще изглеждаме и ще се чувстваме по-добре.

„Хапки щастие“ е нещо повече от книга с рецепти. В нея Славена Вътова споделя съвети за пълноценен живот, с които цели да мотивира читателите да се приближат към по-добрата версия на себе си.

Печени фалафели, мароканска леща, разядка с карфиол и чесън – това са само част от любимите рецепти на инфлуенсърката, които читателите ще открият в „Хапки щастие“. За всяка рецепта е посочено време за приготвяне и към нея са поместени пълноцветни снимки на необходимите продукти и готовото ястие. Към рецептите и тренировките читателите ще открият и QR-кодове, които водят към видеа с повече информация.

Съдържанието на книгата е разделено на 5 части – четирите елемента (въздух, огън, вода и земя) и петият, който читателят сам ще създаде. Според Славена едно от нещата, които ни правят най-щастливи, е чувството, че сме се погрижили за някого или нещо. В петия елемент срещаме осъзнаване, самооценка и любов. Опитът, който тя споделя, е резултат от различни изживявания, преодолени трудности и периоди в живота ѝ, които значително са я променили.

В началото на всяка глава Славена споделя ежедневни ритуали и съвети, с които да водим по-пълноценен начин на живот. Книгата започва с „Огън“ – началото, силата, енергията, утрото, мотивацията, или с други думи – изпитани трикове и рецепти, които ще направят началото на деня ни максимално ползотворно.

Advertisement

За Славена търсенето на начин да се чувства по-добре се превръща в страст към здравословната кухня и спорта. Тя вярва, че притежаваме силата да променим живота си. Да се научим да бъдем благодарни (чувството за благодарност е една от основните причини да сме щастливи), да знаем как да овладяваме и преодоляваме стресови ситуации, как да започнем деня с няколко основни стъпки, които ще ни заредят с енергия. Всичко това не отнема много време, а превръщането им в навик може да донесе само удовлетворение от постигнатото.

Стъпките и съветите, които Славена Вътова споделя в „Хапки щастие“, са само началото на пътешествието към нашата по-добра версия, а Славена се надява книгата ѝ да съпътства читателите в това приключение.

Continue Reading
Advertisement