Открийте ни и в

Lifestyle

Якета от 100% рециклиран материал за първи път в Lidl

MIKA

публикувано

на

Якета от 100% рециклиран материал са част от колекция есен-зима, която Lidl включва в асортимента си за първи път. Колекцията е за цялото семейство – от бебета до XXL размери – и може да бъде намерена във всички магазини Lidl от четвъртък, 24 септември. Еко моделите са изработени по технологията Bionic Finish Eco, която предотвратява задържането на вода и петна по текстила.

Еко артикулите в колекцията са създадени с мисъл за природата и са сертифицирани като продукти от устойчиво производство. Логото на Global Recycling Standard, което може да бъде открито върху част от изделията, потвърждава прозрачността на процесите в производствената верига и гарантира, че висококачественото ватиране е от 100% рециклиран материал, а импрегнирането на текстила е направено по технология, щадяща околната среда.

Колекцията се отличава с олекотени и издържани в модерните за сезона цветове. В допълнение към мъжката и дамска колекция, компанията предлага и серия разноцветни бебешки космонавти, детски и тийнейджърски модели.

„Силно вярваме, че клиентите ни вече ясно разпознават отличителното предимство на Lidl, а именно – високо качество на продуктите на много добра цена. Затова се радваме, че към него добавяме и продуктови иновации и технологии, създадени с мисъл и грижа за природата. Предлагането на якета от 100% рециклиран материал се случва, след като преди месеци представихме първите си спортни обувки от 100% рециклирана пластмаса. То е поредната продуктова иновация от последователната политика на Lidl в тази посока, част от международната стратегия REset Plastic на групата Шварц.“, коментира Елица Георгиева, ръководител „Корпоративни комуникации“ в Лидл България.

В основата си стратегията REset Plastic цели избягване и намаляване употребата на пластмаса, включително промяна на опаковки, рециклиране, инициативи, свързани с почистването на водни басейни, и разработването на иновации. Тя намира своето реално изражение именно в подобни нововъведения при продуктите. Якетата от 100% рециклиран материал, които компанията пуска за първи път, идват, след като през юли Лидл България за първи път представи в асортимента си спортни обувки с текстилна част, произведена от 100% рециклирана пластмаса. 25% от нея бяха от стари пластмасови (PET) бутилки, събирани от плажове и крайбрежни райони, което предотвратява попадането им във водните басейни.

Повече за стратегията може да откриете тук

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

VIVACOM открива третата изложба #кодоранжево

MIKA

публикувано

на

от

Днес е официалното откриване на 3-тата фотоизложба на VIVACOM #кодоранжево. Жителите и гостите на столицата могат да се насладят нa красивите фотографии, уловили магията на оранжевия цвят, до 30 октомври в градината на „Кристал“.

В изложбата са включени 69 снимки, дело на професионалисти и любители фотографи, обединени от мисията #кодоранжево. Кадрите разкриват оранжевите мигове в ежедневието, детайли от природата, лица, енергия, радост, настроение и провокират въображението. Снимките бяха споделяни през цялата година в Instagram профилите на фотографите и отбелязвани с #кодоранжево.

От създаването си до сега хаштагът се превърна в един от най-използваните на кирилица и до момента обединява над 15 000 снимки, носещи символиката на оранжевия цвят. Мисията на #кодоранжево продължава да бъде стимулирането на въображението и креативността при запечатването на оранжевите образи и приобщаване на авторите към оранжевото семейство на VIVACOM.

Официалното откриване на изложбата ще бъде днес в 17:30 часа в градината на „Кристал“.

Кадрите от изложбата ще продължат живота си след 30 октомври в хижа „Беласица“, където VIVACOM ще дари паната, за да радват окото на посетителите и да внасят енергия и приятни емоции.

Продължете понататък

Lifestyle

Повече от 3 тона хартия бяха събрани в кампанията на The Mall, „Донеси хартия. Шредирай. Рециклирай.“ 

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Над 3 тона хартиен отпадък събраха граждани от цяла София в рамките на кампанията на The Mall за опазване на околната среда – „Донеси хартия. Шредирай. Рециклирай.“. Организаторите от The Mall се надяват потребителите да възприемат събирането на отпадъци с цел рециклиране не като еднократен жест към природата, а като естествен навик и отговорност. Хартията бе шредирана лично от участниците в проекта на място или директно извозена за рециклиране. Артистът Николай Петров вдъхна нов живот на шредираната хартия, като с част от нея реализира иновативен художествен проект:  скулптурата на птицата синигер символизира природата, чието съхранение зависи от нас и навиците ни като потребители. Творбата метафорично показва как цикълът – от изсичането на едно дърво (естествения хабитат на птицата) до рециклирането – може с общи усилия да се превърне в кръговрат, в който загубите на ресурси да са сведени до минимум. До края на месец октомври скулптурата на синигера ще бъде изложена в The Mall (ниво „Партер“).

За творбата си Николай Петров избра смесена техника – микс от шредирана по време на кампанията хартия, хартиена каша, в съчетание с конструкция от тубуси и тел. 60-сантиметровата скулптура представлява фигура на широкоразпространения в България синигер, поставен на имитация от клони. Шредираната хартия е използвана за оперението на птицата и основата на произведението. Скулптурата е резултат от творчески процес и в нея има голяма доза импровизация – Николай пречупва първоначалната си концепция през впечатленията си от участниците в кампанията, през цветовете и текстурата на шредираната хартия. Положителното отношение към кампанията го вдъхнови да избере за окраската на птицата жълтия цвят.

Целта на кампанията на The Mall бе да насърчи потребителите да опазват околната среда, а това е особено важно за град като София, където употребата на ресурси е много голяма. Благодарение на рециклирането на отпадъци, качеството на живот може да бъде значително по-високо, както за нас, така и за идните поколения.

Продължете понататък

Горещо