Connect with us

Музика

Австралиец спечели конкурса на Виктория за  кавър на песента ѝ от Евровизия

Avatar

Публикувано

на

Victoria Tears Getting Sober Silvia Bratanova 1

Виктория, снимка: Силвия Братанова

Австралиецът Стивън Амос спечели конкурса на Виктория за най-добър музикален кавър на песента ѝ „Tears Getting Sober”, с която трябваше да представи България на Евровизия 2020. 24-годинишният певец от Мелбърн ще има възможност да се включи в онлайн музикална сесия заедно с талантливата българка и екипа, с който тя работи по предстоящия ѝ албум.

Виктория споделя за конкурса: „Над 50 певци и музиканти взеха участие и ни беше много трудно да изберем най-добрите версии на „Tears Getting Sober”.

Кавърът на Стефан наистина се открои. Радвам се и колко много талантливи българи се включиха.“

Сред петте най-добри кавъри попадат още акапелното изпълнение на Jessiah, която живее и твори в София, емоционалната кавър версия на Атанаска Тенева – Nanny от Първомай, майсторското вокално изпълнение Димитрина Германова от Добрич и джас версията на Ива Иванова от Nova Family. Всички те ще получат пълния комплект мърчандайзинг на Виктория.

Advertisement

“Tears Getting Sober” се превърна в един от големите хитове от отмененото издание на Евровизия 2020. Песента влезе в дигитални музикални класации на Великобритания, Нидерландия, Исландия, Норвегия, Германия, Кипър, Дания, Швейцария, Белгия, Австрия, Швеция и Австралия.

През юни предстои да излезе новата песен и клип на Виктория, която е на английски и ще се казва „Alright”. Певицата снима музикалното видео в Бургас и Приморско.