Connect with us

Култура

Авторите на „Детектив Пиер“ създадоха „Лабиринт на София

Avatar

Публикувано

на

Labyrinth of Sofia

снимка: ПР

Японският колектив IC4DESIGN, избран за един от 200-те най-добри илюстратори в света, нарисува въображаема карта на София

Как изглежда София под лупа? Едва ли има запален читател-приключенец, който да не е държал в ръцете си книга от култовата японска поредица “Детектив Пиер”, чиито пъстри издания разкриват под лупа фантастични детайли на въображаеми светове. Ако и Вие сте сред тях, новината е, че вече и София има своя детективска карта!

Автор на “Детектив Пиер” е японският илюстратор Хиро Камигаки, а създаденият от него илюстраторски колектив IC4DESIGN наскоро откликна на поканата на българската логистична компания Eurospeed да създаде лабиринт и на нашата столица. Сред клиентите на IC4DESIGN по света са Google, Adobe, Toyota, The New York Times, Mercedes-Bentz.

“За първи път работим за България и ни е изключително приятно. Работата по картината-лабиринт на София ни отне близо три месеца. Искахме да е свързана със столицата ви, но и не само. Вплели сме много и различни детайли, сега остава хората да ги намерят”, споделя художникът Хиро Камигаки.

‘Лабиринтът на София’ включва елементи, подобни на познатите ни от “Детектив Пиер” – книги с култов статус не само сред децата, но и креативни читатели на най-различна възраст.

Advertisement

“Много хубави неща стават случайно. Със сина ми сме големи фенове на “Детектив Пиер” и докато играехме с книгата по време на пандемията, ни хрумна да направим илюстрация на София по нейно подобие. Тази година е изключително важна за компанията ни Eurospeed, защото отваряме нов търговски офис в София и искахме творческа провокация, която да е свързана с бранша ни. Tака се появи идеята да се свържем именно с IC4DESIGN. Изобщо не знаех какво ще се получи, но за наша най-приятна изненада те откликнаха, а в процеса на работа се ангажираха да ребрандират цялостната идентичност на Eurospeed в типичната за тях триизмерна, игрова стилистика – нещо, което не бяхме планирали, но в крайна сметка се получи наистина страхотно! Оригиналът на картината ще бъде поставен в новия търговски офис на компанията, а дигиталната й версия ще споделим с всички на нашия сайт“, разказва Николай Рашков, оперативен директор на Eurospeed.

Скоро се очаква на пазара в България да излезе и новата книга за „Детектив Пиер“.

Continue Reading
Advertisement