Connect with us

Галерия

Автори от 13 държави излагат творбите си от стъкло в София

Avatar

Публикувано

на

автор: Гита Маркова

Автори от 13 държави, участвали в Международното биенале на стъклото през 2019 година представят творбите си на 17 юни 2020г. в галерия „Средец“, бул. Ал. Стамболийски 17.

Експозицията ще представи скулптури, обекти и пана от стъкло, изпълнени в различни техники на художествена обработка.

Международно биенале на стъклото /МБС/ е най-мащабното и професионално ориентирано събитие в България, посветено изцяло на художествено стъкло. В миналогодишното му издание участие взеха над 160 автора от 37 държави, представени чрез изложби, разнообразни работилници и образователни лекции.

Нов български университет е основен партньор в събитията от програмата на биеналето и съмишленик в мисията за популяризиране и развиване на художественото стъкло в България. Сред българските творци в предстоящата изложба са студенти и преподаватели от модул „Стъкло“ в НБУ. И този път, арт директора на Международно биенале на стъклото и преподавател в НБУ, доц. д-р Константин Вълчев, е избрал да даде възможност на студенти, изучаващи художествено стъкло в университета да изложат творбите си заедно с международни творци. По този начин се насърчават младите автори и се показва, че в България има място и условия да се създава художествено стъкло.

Advertisement

Международно биенале на стъклото се провежда под патронажа на президента на Република България, г-н Румен Радев.

Изложбата ще продължи до 05.07. Част от авторите ще присъстват лично в галерията на 17 юни.

Откриване: Вернисаж на 17.06.20, 17:00-18:30 /без официално откриване в точен час, поради мерки за безопасност/

Галерия с творбите, може да разгледате тук.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement