Connect with us

Кино

Актьорите от хитовия сериал на HBO са впечатлени от България

Avatar

Публикувано

на

Том Влашиха (Джакен Х’Гар) и Кийша Касъл-Хюз (Обара Пясък), от хитовия сериал на HBO “Игра на тронове“, срещнаха с български медии и фенове, за да разкажат повече за героите си и това, което се случва на снимачната площадка на шоуто. Срещата откри Димитър Нойков, мениджър на HBO за България, а ролята на медиатор бе поверена на радио и телевизионния журналист Михаил Дюзев. Актьорите са у нас по покана на HBO България и организаторите на първия в България Aniventurе ComicCon.

Вторият ден (неделя) от участието им включва отворен за всички посетители на фестивала панел, на който феновете ще могат лично да зададат своите въпроси и да видят отблизо актьорите. Том Влашиха, играещ ролята на и Кийша Касъл-Хюз ще ги очакват на главната сцена от 15:00 часа.

Посещавам България за пореден път и ми е изключително приятно да се радвам на гостоприемството ви“ , сподели Том, както и че „казано на български всичко ми звучи много по-емоционално“. Отчита, че след „Игра на тронове“ професионалният му живот се променя напълно. Сега получава много повече предложения за работа и много хора го разпонзават, независомо, че ролята му не е толкова голяма – „аз самият се изненадвам, какъв отзук получавам от не толкова голяма роля, но това се дължи на мащабния проект на HBO”.

За Кийша това е първи досег с родните фенове, но се чувства много добре. Тя споделя, че е била запозната с книгите преди да започне да се снима в сериала и сюжетната линия с героя на Том й е била най-интересна и й се е искало да прекарала малко повече екранно време с него. 27 годишната актриса печели ролята си в сериала изцяло проактивно – познавайки сюжета на книгите се припознава в характера на Обара Санд и се явява на кастинга с увереността, че ролята е нейна. Така и става. Описанието на героинята й в книгите обаче е различно – висока, мускулеста жена-войн и Кийша трябва да поработи върху крехката си физика, за да посрещне предстоящото физическо натоварване.

Най- стресиращият момент от участието ми беше първият ми снимачен ден. Всичко беше съвсем реално – костюмите, оръжиятя, с които можеш да се нараниш, разхождаха се коне, гущери. Вече имах актьорски опит зад гърба си, но в този момент си дадох сметка, че независимо, че играем всичко около мен е реалистично и истинско. Най-големият ми страх беше да не се порежа или набода на мечовете. Наистина беше екстремно.“, споделя Кийша.

Според актьорите, така както се развива сериала, очевидно сценаристие изпреварват въображението на зрителите и те и колегите им са неподготвени за развоя на сюжета в „Игра на тронове“. „Изобщо не бях подготвена за смъртта на героинята ми, много се изненадах и не бях подготвена“, споделя Кийша. Том и Кийша споделят и че когато актьор получи сценария си първо прелиства страниците напред, за да провери колко още ще живее героят му.

Освен актьорите от сериала у нас отново е и Железният трон, на който всеки фен може да седне и да се снима. Тронът се намира на щанда на HBO в зала 2 на Aniventure ComiCon (9-ти и 10-ти септември в Интер Експо Център).

Advertisement

Финалният осми сезон на “Игра на тронове“ ще се излъчи чак след две години, но дотогава HBO са подготвили интересен есенен сезон със сериала „Нюйоркска комбина“ и няколко документални филма, сред които се откроява „Спилбърг“. През 2018-та година феновете очакват втория сезон на оригиналната поредица „ Западен свят“.

Continue Reading
Advertisement