Connect with us

Музика

Алиша Кийс с нов студиен албум

Avatar

Публикувано

на

снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Излезе новият албум „HERE“ на американската ар енд би/поп дива и супер успешен автор на музика – АЛИША КИЙС. Световната премиера на албума бе на 04/11 и у нас се издава от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в стандартна и делукс версия. Всички версии на физически носител са налични в musicmall.bg тук: http://bit.ly/2fBIao3

Пилотният сингъл от стандартната версия на албума „Blended Family (What You Do for Love)“ излезе на 07/10. Емоционалната песен е написана и с участието на хип хоп звездата – A$AP Rocky. Международното издание на албума (версията, която се издава в България) включва два допълнителни сингъла – „In Common“ и „Hallelujah“, и общият брой на песните е шестнадесет.

„HERE“ е албум, посветен на родния град на певицата – Ню Йорк Сити. Проектът е ода за един от най-великите градове в съвременния свят. „Това е изключително автобиографичен албум – целият ми живот до момента в града, в който съм родена и обожавам. Албум за хората, които живеят в Ню Йорк и за историите, с които израснах. HERE пресъздава звученето на Ню Йорк, според собствените ми усещания. Алубмът е агресивен, суров и наситен с много откровени текстове“ – разказа Алиша Кийс в интервю за тв шоуто  “Today” при представянето на сингъла „Blended Family (What You Do for Love)“.

Aлиша Кийс притежава 14 награди Грами в кариерата си. Тя е певица, текстописец, композитор, продуцент и актриса. Алиша Кийс е отличена от New York Times с приза „Най-продавана писателка, организатор и хуманитарен посредник”. От издаването на дебютния й албум ‘Songs in A minor’ до сега, Алиша Кийс се превърна в един от най-значимите артисти в музикалната индустрия с множество хитове и над 30 милиона продадени албума по света. Като актриса жъне успехи с ролите си в продукции като Smokin’ Aces’, The Nanny Diaries и The Secret Life of Bees.

През 2011 година, певицата прави своя режисьорски дебют с филма Lili, част от документална поредица от 5 късометражни филма, която основна тема разглежда болестта рака на гърдата. Друг проект, който й носи успех като продуцент е театралната постановка Stick Fly (по пиесата на Lydia R. Diamond) за театър Cort. Музиката към пиесата е композирана от самата Алиша.

Advertisement

Дебютната й книга е „Tears for Water: Songbook of Poems & Lyrics by Alicia Keys”, която й печели отличието на New York Times за най-продаван писател. Освен всичко друго, Алиша Кийс е сред основателите на асоциацията Keep a Child Alive (KCA) – глобална асоциация за подпомагане на децата в нужда.

Алиша Кийс се отказа от грима тази година като публично декларира, че ѝ е омръзнало да съдят за нея по вида ѝ в „суровия свят на развлекателната индустрия“, в който „всеки има някакъв коментар как изглеждаш“.

Continue Reading
Advertisement