Connect with us

Култура

Антъни Хоровиц ще завихри нови приключения със Шерлок Холмс специално за Storytel Original 

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Storytel и The Conan Doyle Estate в ексклузивно партньорство за реализацията на изключителен проект

Шерлок Холмс е готов за нови интригуващи и умопомрачителни приключения, които ще звучат за първи път в аудио формат. Ексклузивното партньорство между Storytel и The Conan Doyle Estate дава на Storytel привилегията да разработва изцяло нови истории с участието на най-емблематичния и обичан детектив в света. Приключенията ще бъдат написани от екип от писатели под творческото ръководство на автора на бестселъри и сценарист Антъни Хоровиц.

“Любопитството и интересът на The Conan Doyle Estate към идеята ни да пренесем наследството на Шерлок Холмс в дигитален формат е сбъдната мечта, както и  участието на Антъни Хоровиц в проекта. Той не само е невероятен сценарист и писател на бестселъри и телевизионни сценарии, но вече е навлязъл дълбоко във вселената на Шерлок Холмс, чрез романите си “Дом на коприната” и “Мориарти”. Напълно убеден съм, че Антъни е идеалният ръководител на това начинание”, казва Рикард Хенли, ръководител на Global Direct Publishing в Storytel.

Антъни Хоровиц е един от най-гъвкавите и успешни автори във Великобритания. Неговата поредица Alex Rider е продадена в около 20 милиона копия по целия свят и вдъхновява и мотивира едно цяло поколение да чете.

Антъни е автор на над 40 книги, включително нови романи за Шерлок Холмс и Джеймс Бонд и “Войната на Фойл“. Неговият бестселър „Мозайка от убийства“ наскоро бе екранизиран. През август излиза и третата книга от поредицата за бившия детектив Хоторн – “A Line to Kill”. Хоровиц е и сценарист на култовия криминален сериал “Убийства в Мидсъмър”.

Advertisement

Чрез партньорството със Storytel Антъни Хоровиц ще създаде три напълно нови истории за Шерлок Холмс, специално за аудиоплатформата. Договорът за лицензионни права с Conan Doyle Estate предоставя на него и на Storytel достъп както до марката, така и до богатсвото от знания и опит, което се крие в наследството на сър Артър Конан Дойл.

„В детството винаги ни се напомняше за страстта на прачичо Артър да разказва истории на децата си, следвайки традицията от майка си. Той създаде някои от най-известните истории и герои в света заради първата си любов – разказването на истории. Радваме се, че си сътрудничим със Storytel и Антъни Хоровиц по този първи аудио проект, който ще даде на Шерлок и неговата вселена съвсем различно измерение, което е и наша мисия„, споделя Ричард Дойл от The Conan Doyle Estate.

Самият Антъни Хоровиц казва:

Разширявайки разказа и визията на Конан Дойл по всякакви неочаквани начини, това ще бъде един по-различен Шерлок Холмс, оставащ верен на духа на любимите ми романи. Радвам се, че си сътруднича със Storytel, които имат огромна световна публика. За мен този проект е приключение.

Сценарият е възложен на екип от сценаристи под творческото ръководство на Антъни Хоровиц и изпълнителния продуцент на Storytel – Сьорен Вестенгард.

Аудио форматът ще излезе на всички пазари на Storytel през пролетта на 2022 г.

Вече текат и дискусии с партньори за печатни, телевизионни и филмови адаптации на аудиопоредицата. 

Advertisement