Connect with us

Кино

Аполония се открива с музика от любими български филми

Avatar

Публикувано

на

photo 2015 06 24 09 22 40

От 28 август до 5 септември 2015 в Созопол ще се проведат Празниците на Изкуствата Аполония. В програмата са включени някои от най-интересните събития от културния календар на страната, както и много премиери  за фестивалната публика.

Един от основните акценти в програмата на фестивала е отбелязването на 100 години българско кино. На 28 август на сцената на Амфитеатър Аполония ще прозвучи музика от любими български филми – специално създаденафилмова сюита. Музика от Адаптация, След края на света,  Крадецът на праскови, Таралежите се раждат без бодли, Козият рог, Осъдени души и много други са само част от произведенията, включени в сюитата.

Новият аранжимент на музиката е направен от Живко Петров. Изпълнители са  музикантите от Арена Оркестра с  концертмайстор Пламена Жекова и солистите Димитър Семов, Мирослав Иванов, Росен Захариев и Димитър Карамфилов.

Откриването продължава с прожекция на най-награждавания български филм Урок. Филмът, режисиран от Кристина Грозева и Петър Вълчанов  бе отличен на редица международни фестивали,сред които Сан Себастиан, Торонто, Варшава, Токио, Солун, Анже, Куенка, Гьотеборг, София Филм Фест и други.Едновременно с публиката в Амфитеатър Аполония, зрителите пред телевизионните екрани ще могат да гледат прожекцията, която поставя края на четвъртото издание на Пътуващо лятно кино на БНТ.

Друг акцент от разнообразната програма на Аполония е срещата-разговор Цената на успеха, която се провежда за четвърта поредна година. Кристина Грозева и Петър Вълчанов, Мариус Куркински, Юлиан Константинов, Албена Данаилова и Пламена Мангова ще споделят мисли за истинския успех в изкуството. За пътя, довел ги до  успеха с цената на много труд,  знания, лишения и вяра в това, което създават.

Advertisement

За повече информация: http://www.apollonia.bg/

 

Continue Reading
Advertisement