Connect with us

Lifestyle

Арсенал и Ливърпул, равен на терена, равни в бизнеса

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Италианската фамилна кафе компания Лаваца става официален партньор на два от отборите в английската висша футболна лига

Групата на Лаваца обяви официално подписването на локално партньорство с футболните клубове Ливърпул и Арсенал. В следващите три години автентичното италианско кафе ще се сервира на двата стадиона Емирейтс и Анфийлд. За ВИП зоните и зоните на отборите, както и за основните места за продажба по стадионите e предвидено кафе от новата марка iTierra! Colombia, както и премиум марката Kafa Forest Coffee single origin.

 „Изключително доволни сме  да си партнираме с два отбора, които са класирани сред 20-те най-ценни спортни бранда в света“, сподели Карло Колпо, Ръководител на Маркетинг комуникации на Групата на Лаваца. „В рамките на партньорството избрани играчи от двата клуба ще бъдат представени като герои на локализирани версии на новата световна рекламна кампания на Лаваца, чиято премиера ще бъде в Обединеното кралство в края на ноември“, добави още той. „Горди сме да затвърдим и разширим нашите позиции в Обединеното Кралство чрез нови пратньорства с едни от най-престижните английски футболни отбори“, коментира Дейвид Роджърс, Управляващ директор на Лаваца Великобритания.

Името на Лаваца от дълги години се свързва с едни от най-престижните спортни събития в света. На глобално ниво компанията е официалната марка от сегмента на храни и напитки на четирите тенис турнира от Големия Шлем, в това число и Уимбълдън. Лаваца си партнира и на локално ниво с Royal Ascot (Великобритания), the Mercedes Cup (Германия) и CHIO Aachen (Германия).

Lavazza Group

Advertisement

Основана през 1895 година в Торино, италианската компания за кафе е собственост на семейството Lavazza от 4 поколения. Като една от най-важните компании в сектора, Групата оперира в над 90 държави през филиали и дистрибутори, които изнасят 63% от продукцията. Lavazza дава работа на общо 3 000 души с оборот от 2 милиарда Евро през 2017 година. Lavazza създава концепцията за блендирането – с други думи изкуството на комбинирането на различни типове кафе от различни географски региони – което продължава да бъде отличителна черта на повече от продуктите.

Също така компанията има над 25 години опит в производството и продажбата на системи и продукти за кафе в капсули. Lavazza е и първият италиански бизнес, предлагащ системи за капсули еспресо.

Lavazza работи във всички бизнес сегменти: обслужване у дома, извън дома и в офиса, винаги с акцент върху иновациите в технологиите и методите за потребление. Компанията успява да се популяризира чрез важни партньорства, които напълно съответстват на стратегията ѝ за интернационализация, като тези в света на спорта с тенис турнирите от Големия шлем, в областта на изкуството и културата с престижни музеи като „Гугенхайм“ в Ню Йорк, колекцията „Пеги Гугенхайм“ във Венеция и Държавния музей „Ермитаж“ в Санкт Петербург, Русия.

Докато компанията продължава да върви по пътя на стратегическата глобализация, групата Lavazza придобива местни компании на ключови пазари като френския с Carte Noire (2015 г.), Merrild в Дания (2015 г.) и Kicking Horse Coffee в Северна Америка (2017 г.). Освен това през 2017 г. групата увеличава разпространението на продукцията си чрез придобиването на френската Espresso Service Proximité и италианската Nims.

снимка: ПР

Advertisement

Футболен клуб Арсенал

Арсенал е един от водещите клубове в световния футбол със силно наследство в успеха, прогресивното мислене и финансовата стабилност.

Клубът е създаден през 1886 г. в Уолуич, южен Лондон, преди да се премести в Хайбъри в северната част на Лондон през 1913 г. Официално на стадион Емирейтс от 2006 г.

Арсенал има впечатляваща история на победите: 13 пъти шампиони в Английската лига, 13 пъти победители в Купата на футболната асоциация, 2 пъти носители на Купата на футболната лига, победители в Купа на Националните купи (1994) и победители в Лига Европа (1970).

Освен това Arsenal Women са най-успешният английски клуб по футбол за жени. Те празнуваха 30-ия си сезон миналата година.

Advertisement

Фондацията „Арсенал“ използва силата на футбола и името на „Арсенал“, за да вдъхнови и подкрепи младите хора в Северен Лондон и по целия свят. Фондацията „Арсенал“ отпуска средства всяка година и работи с редица ключови партньори, сред които Save the Children, Islington Giving, Willow и Gunners ‘Fund. На местно ниво „Арсенал“ в Общността е предоставил програми за постигане на положителни социални резултати за повече от 30 години.

За допълнителна информация: www.arsenal.com

Футболен клуб Ливърпул

Основана през 1892 г., Ливърпул е един от най-историческите и известни футболни клубове в света, спечелил 18 титли в лигата, седем пъти Купата на футболната асоциация, осем купи на Лигата, пет Европейски купи, три купи УЕФА, три Европейски супер купи и 15 благотворителни щита.

Като социално отговорен клуб Ливърпул се гордее със своето наследство и играе проактивна обществена роля  чрез своята официална благотворителна организация Фондация ФК Ливърпул. Чрез предоставяне на редица програми, спечелили награди, Фондацията мотивира и вдъхновява деца и възрастни, както на местнно ниво, така и в чужбина, като използва футбола и силата на марката ФК Ливърпул. Приносът й бе признат чрез присъждането на награда от благотворителната организация BiTC (Business In The Community).

Advertisement

Ливърпул ФК е световна марка и работи с водещи търговски партньори по целия свят, осигуряващи несравними търговски възможности

Continue Reading
Advertisement