Connect with us

Tехнологии

А1 вече предлага новата Nokia 5.4 в комплект с външна батерия 

Avatar

Публикувано

на

Nokia 5.4 1

Устройството е позиционирано в средния клас и се отличава с операционна система Android One с осигурени ежемесечни актуализации за сигурност за 3 години

А1 представи първия смартфон на Nokia през 2021 година в своето портфолио. Nokia 5.4 в много отношения е класическият смартфон на 2021 – прецизна камера, модерен външен вид и голям дисплей. Устройството се позиционира в средния ценови клас, като именно балансът между цена и качество се очертава като най-силната му страна.

Nokia 5.4 работи с операционна система Android както повечето смартфони на пазара. Особеното при новото предложение на Nokia обаче е, че става дума за Android One или т.нар. „чист Android”. Смартфонът идва без предварително инсталиран куп от приложения, които не винаги биват използвани оптимално. Това дава на новите му собственици възможност да персонализират своето устройство само с апликациите, които намират за необходими. Освен това с тази операционна система потребителите ще могат да се възползват от ежемесечни актуализации за сигурност за период от 3 години и актуализации на софтуера за период от 2 години.

Новият модел в портфолиото на А1 може да се похвали и с прецизна камера. Най-големият обектив от 48 МP e подкрепен 2 МP сензор за дълбочина, 5 МР ултраширокоъгълна камера и 2 МР макро камера за изящни снимки на обекти отблизо. Самият дизайн на камерата също е иновативен и ще отличава Nokia 5.4 от останалите смартфони. Камерите са разположени кръгово на гърба на устройството, но това е направено по ненатрапчив начин и допринася за цялостното стилно излъчване на телефона. От Nokia са помислили и за любителите на селфитата, като са снабдили своя смартфон с 16 MP селфи камера, разположена с дискретен ноч в екрана.

8-ядреният процесор Qualcomm Snapdragon 662 е оптимизиран с най-новите технологии за изкуствен интелект, за да поддържа висока производителност. Неговата оптимална работа е подкрепена и от софтуера на адаптивната батерия с изкуствен интелект, който захранва с предимство приложенията, които потребителят използва най-много, междувременно пестейки от останалите. Резултатът е двудневен живот на батерията с едно зареждане на Nokia 5.4, без това да повлияе негативно на работа на различните апликации. За това помага и оперативната памет на устройството от 4 GB. Общото място за съхранение пък е от обичайните за ценовия клас 64 GB.

Advertisement

Смартфонът се предлага в два цвята – тъмно син и виолетов, като изисканият външен вид се допълва от завършека тип металик и при двете разновидности. Nokia 5.4 идва и с предварително поставен протектор за екран, а поръчалите я от А1 могат да я получат в комплект с външна батерия ttec PowerBank 5 000 mAh. Имайки предвид и солидния капацитет от 4000 mAh на вградената батерия на Nokia, това е своеобразно обещание за дни наред работа.

Устройството се предлага от А1 на цени, започващи от 7,99 лева на месец при покупка с тарифен план А1 ONE Unlimited 5XL или 119,99 лева в брой, отново със същия тарифен план.

Continue Reading
Advertisement