Connect with us

Lifestyle

Adidas създава продукти, специално разработени за жените в спорта

Avatar

Публикувано

на

Asma Elbadawi

Asma Elbadawi, снимка: ПР

Тази година е изключително важна за спорта. adidas продължава историята на „Impossible Is Nothing“ с най-големия си ангажимент към жените. Водени от убеждението, че спортът има силата да промени животи, брандът ще се стреми да подкрепи онези, които прескачат бариерите и се борят за равенството на игрището и извън него.

По повод тазгодишната концепция на аdidas – Vicky Free, ръководител на глобалния маркетинг отдел в adidas, споделя: „И тази пролет ще продължим с мисията на „Impossible Is Nothing“, за да създадем една силна и разнообразна общност от жени спортисти, които променят играта. Ние виждаме тяхната сила и празнуваме с тях успехите им. Нашият призив към всички жени е да продължат да правят невъзможното възможно всеки ден. adidas е техен съюзник, посветил се на мисията да създава иновации, отговарящи на техните нужни и да им партнира във всички измерения на спорта.”

Със старта на Impossible Is Nothing, брандът си поставя за цел да подобри три ключови звена в спорта:

Продукти: В началото на 2022 г. се наблюдава насочване на огромни инвестиции за подобряването на продукти, които отговарят на нуждите на жените. През декември 2021 г. adidas представи Ultraboost 22, който е специално разработен за стъпалата на дамите, следвайки спецификите във височината, анатомията на петата и разликите в походката между мъжете и жените.

Advertisement

През тази година брандът се стреми да продължи с лансирането на нововъведения на пазара, а началото е поставено с подобряването на технологичния дизайн при изработката на спортните сутиени.

Хора: adidas е горд, дългогодишен партньор на едни от най-добрите спортисти, отбори и артисти в света. Този сезон брандът си поставя за цел да ги подкрепи в най-значимите им спортни моменти, както и да разшири спонсорството си с различни лиги и турнири – в това число Шампионската лига на УЕФА – Жени и ЕВРО 2022 за жени.

Програми: С изграждането на нови младежки спортни програми за жени се цели тяхното насърчаване към спорта. Това включва стартирането на новата академия Breaking Barriers Academy – петгодишен ангажимент, който цели да подпомогне промяната чрез предоставяне на учебни ресурси и обучения на доброволци из цяла Европа; подпомагане за равенство между половете; утвърждаване на устойчиво партньорство с Black Women’s Player Collective и Common Goal и подкрепа на следващото поколение WNBA звезди чрез програмата adidas Legacy.

Като част от проекта, „Impossible Is Nothing“  adidas ще разкаже и историите на жени, които са направили невъзможното възможно, с идеята да вдъхновят и други дами да направят същото. Филмовата поредица I’mPossible на adidas ще стартира на 14 февруари на adidas.com/impossibleisnothing и ще включва участието на волейболистката Tifanny Abreu, баскетболистка Asma Elbadawi, моделът Ellie Goldstein, актрисата HoYeon, бегачката Fatima Ibrahimi, скейтбордистка Momiji Nishiya и инструкторката по йога Jessamyn Stanley.

Следете разговора на @adidas в Instagram, Twitter и Tik Tok.

Advertisement

Коя е Asma Elbadawi:

Asma Elbadawi е баскетболистка, която застана срещу закоренелите традиции и успешно лобира пред международната баскетболна асоциация FIBA ​​да премахне забраната над хиджаб в професионалния баскетбол. 

Коя е Ellie Goldstein:

Британският модел със синдром на Даун изгря на международната сцена през 2020 г. като звезда на кампания на Gucci. Използвайки това, което някои могат да видят като недостатък, тя се превърна във вдъхновение за амбициозните модели по целия свят, като по този начин показа на индустрията, че красотата е в това да бъдеш различен.

Fatima Ibrahimi

Коя е Fatima Ibrahimi

Advertisement

Избирайки смелото решение да напусне дома си в Афганистан, за да се установи Канада, миналото на Fatima Ibrahimi е посветено на работата ѝ в конфликтните зони. Тя вярва, че спортът може да променя животи и я води към една по-значима кауза – тази да подкрепя жените да бъдат лидери, да не се боят да заявят себе си и да се борят със стигмите и нормите в обществото.

Коя е Momiji Nishiya

След като скейтбордът се превърна в олимпийски спорт през 2021 г., 13-годишната Momiji Nishiya показа, че няма невъзможни неща. Тя удиви света, взимайки злато в състезанието, като така стана първата жена, която е спечелила олимпийски медал по скейтборд. Momiji е една от най-младите спортистки за всички времена, която е печелила медал от Олимпийските игри и така преобръща представите в спорта.