Connect with us

Събития

Балет „Арабеск” представя въздействащата „Колекция Кармен”

Avatar

Публикувано

на

2 Carmen collection

снимка: ПР

На 17 ноември Балет „Арабеск” ще представи един от най-въздействащите спектакли – „Колекция Кармен” – копродукция на Държавен музикален и балетен център и Българско национално радио, по мотиви от новелата „Кармен” на Проспер Мериме и едноименната опера на Жорж Бизе. Музика – ПЕТЪР ДУНДАКОВ, Хореография – БОРЯНА СЕЧАНОВА, сценография и костюми – НИКОЛИНА КОСТОВА-БОГДАНОВА

„Колекция Кармен“  – един завладяващ спектакъл, който се заиграва с клишетата от днешния ден като модния подиум и чалга-културата – естествена среда на съвременните „карменситки“.

Спектакълът „Колекция Кармен“ впечатлява с неочакваното и дръзко решение на образа на Кармен, който се преплита със съвременното му превъплъщение в лицето на една дизайнерка и нейното ревю, носещо името на „Кармен“. Особено атрактивно е решението на художничката да облече главната героиня в 10-метрова огненочервена фламенко рокля, изработена от 138 м коприна. Екстравагантните костюми се превръщат в част от сценографията на представлението

Фатално модно дефиле от огън и студ – балерини в ролята на модели в уникални артистични рокли, предвождани от смъртта, представящи вечния кръговрат на страстта – любов и смърт. Огнено червено, огнени движения, страст и отхвърляне, ревност и вдъхновение, любов и борба, събираща и разпадаща се енергия, връхлитаща ни от сцената в изпълнението на: Таня Кацарова (Кармен) и Даниела Иванова (Тя), Асен Наков (Той), Васил Дипчиков (Хосе), Стефан Вучов (Ескамилио), за първи път в ролята на Смъртта – Светослав Серопян и Виктория Петрова, Елизабет Якимова,  Бенедета Граси, Мария Касабова, Яна Николова, Светлозар Тинев, Ервин Есен и Филип Миланов.

Advertisement

Спектакълът за Той, Тя и Смъртта. Спектакъл за неустоимата страст на Кармен, търсеща всепоглъщаща любов или просто хладна любовна игра на живот и смърт.

Балет "Арабеск" представя "Колекция Кармен"

снимка: ПР

Страстта, енергията на музиката и движенията ще ви погълнат и завладеят. Кармен – една неочаквана колекция, едно неочаквано представление на балет “Арабеск” , едно неочаквано претворяване на познатия сюжет по новелата „Кармен” на Проспер Мериме. Представление-мост между съвременния динамичен живот и музикални вкусове и любимата музика от едноименната опера на Жорж Бизе.

През 2017  “CARMEN COLLECTION” взриви италианската публика, препълнила театър „Аржентина“ – една  от най-представителните театрални зали в Италия.

Италианската преса не пести суперлативите за създателите на този бляскав по тяхно мнение спектакъл (хореографката Боряна Сечанова, композиторът Петър Дундаков, сценографката и художник на костюмите – Николина Костова-Богданова).

Advertisement

Спектакълът „Carmen collection“ е копродукция на ДМБЦ и БНР.

Билети на касата на Музикален театър (02 9431979), online –  https://epaygo.bg/4170902854

Continue Reading
Advertisement