Connect with us

Музика

„БАНСКО БИЙТ” И БАЛКАНСКИЯТ ФЕСТИВАЛ „БОХЕМИ” НА ПЛОЩАДА НА ГРАДА И ТОВА ЛЯТО!

Avatar

Публикувано

на

Press 01 BB

 Никак не е случайно, че точно в началото на пролетта избрахме да ви зарадваме с чудесна новина – на 15-ти и 16-ти юли ще се проведе един от най-свежите фестивали в страната – Bansko Beat Music Experience – 2016! За втора поредна година той ще „разцъфти” на плодородна почва – в сърцето на град Банско.

Продължението на фестивалното лято под звездите, е  на 3-ти и 4-ти септември, когато Банско дава сцена на най-горещите изпълнители на Балканите – задава се и второто издание на „Бохеми фест”!

По традиция входът и за двата фестивала остава свободен и предположенията са, че публиката от над три хиляди души за миналата година, ще бъде надвишена! Организатори са „Бохемия Фестивалс”, по инициатива на Община Банско.

Най-атрактивната зимна дестинация на Балканите за пореден път показва, че летният сезон на нейна територия, е не по-малко вълнуващ. Доказателство за това е и наградата, която малкият южен град получи през декември 2015 г. – Балканска столица на фестивалите, като отличието дойде от Балканските награди за туристическа индустрия, от жури с представители на браншовия бизнес в България, Сърбия, Италия и Румъния, и е за последователната и активна политика на администрацията за развитие на Банско като фестивален център и „Територия на духа”.

Че планината оживява пред очите ни, видяхме още миналата година, когато на сцената се появиха звездите Little Dragon, прекрасният James Arthur, разкошните Mo’ Kalamity, Dj Desy & Mr. Vagabond, очарователната Миленита и Sensimillianz, сръбският магьосник Желко Йоксимович, македонската сладкопойна чучулига Каролина Гочева, българската гордост Иво Папазов, виртуозните южни съседи „Гаджо Дило” и всички останали балкански субекти. Не искаме да пропуснем някого, но те бяха толкова много и толкова отдадени пред хилядите грейнали очи, че все още губим ума и дума! Тази година организаторите обещават още повече звезди, балкански ритъм и бурни емоции.

Advertisement

В самото начало на ваканционния сезон, маршрутът ни естествено ще залъкатуши между хребетите на Родопите и Пирин планина. Там плътната борова сянка, кристалният въздух и бисерната вода, са естествената награда за всеки решил да се порадва на фестивалната култура в района.

Не забравяйте – 15-16 юли (петък и събота), 2016! Нека заедно открием сезона с Bansko Beat Music Experience!

Второто издание на Балкански фестивал „Бохеми“ е на 3-4 септември, 2016! (Естествено, „Бохемия Фестивалс” ще се погрижи да осигури наслада и за най-претенциозното небце с традиционни гозби и напитки!)

Мястото и за двата фестивала е ясно – централен площад „Никола Вапцаров“, гр. Банско. С подкрепата на Община Банско.

Очаквайте страхотни  новини за изпълнителите, които ще видим под звездите на Банско!

Advertisement
Continue Reading
Advertisement