Connect with us

Lifestyle

Барман №1 в света миксира коктейли за родни звезди

Avatar

Публикувано

на

IMG_9581Световно известният барман Алекс Кратена, който пристигна специално у нас по покана на супер премиум бранда Absolut Elyx, демонстрира вчера вечерта своето изкуство да смесва напитки в Bedroom Premium Club. Роденият в Чехия гост приготви за стотиците гости на клуба специален коктейл, нарече Instant Crush, който съдържаше Absolut Elyx, шери, кориандър, специален непалски пипер, пъпеш, агаве и други eкзотични съставки.

Известният с множеството си награди от престижни конкурси Алекс Кратена не се вписва в традиционната представа за барман, който жонглира с бутилки и шейкъри. Неговата сила е в съставките от всички краища на света, които той майсторски смесва, за да приготви своите коктейли. В това се убедиха сами всички посетители на Bedroom Premium Club, сред които бяха актьорите от филмовата сага “Революция Z”, писателката Людмила Филипова, скандалната Калина Паскалева, моделите Петя Велкова и Миглена Николова, мисис Европа – Ана Иванова, водещият Наско Михайлов.

Демонстрацията беше съпроводена от великолепен арт денс пърформанс. Докато зад пулта диджей Gorro забавляваше гостите със специално подбрана музика, в голяма клетка с формата на бутилката на Elyx две акробатки  демонстрираха уменията и гъвкавостта на телата си. В запомнящото се шоу се включиха и 10 момичета от балета на Bedroom Premium Club, облечени в атрактивни костюми (дело на дизайнера Донка Боева, с хореография от Галя от Сатен) с медни елементи от бутилката на Аbsolut Elyx. Това е основната съставка, която вдъхновява както замесените в пърформънса, така и г-н Кратена за коктейлите му.

IMG_9615

Водката Absolut Elyx – луксозният супер премиум бранд в портфолиото на Pernod Ricard е своеобразен шедьовър на дестилационното изкуство, който заслужава специално внимание заради ръчната технология на своята изработка. Еlyx e ръчно дестилирана Single Estate водка, която се произвежда от един единствен сорт зимна пшеница, растяща само в имението Робелоф, Швеция. Absolut Elyx се дестилира в уникални медни съдове, произведени през 1921 г. Благодарение на тях се постига неповторим, копринен и богат вкус.

Снимки: Дориян Тодоров, Disco.bg

Advertisement
Continue Reading
Advertisement