Connect with us

Кино

„Бащата на булката“ с Анди Гарсия е номер 1 в HBO Max

Avatar

Публикувано

на

Бащата на булката HBO Max 1

снимка: HBO MAX

Латиноамериканският прочит на историята, създаден специално за директно пускане в HBO Max, е най-гледаното заглавие в стрийминг платформата четири дни след премиерата си

Романтичната комедия на Warner Bros с Анди Гарсия и Глория Естефан, „Бащата на булката“, е най-голямата филмова премиера на HBO Max, макар да е заглавие, създадено за директно пускане в стрийминг платформата. „Бащата на булката“ е заглавие номер 1 в HBO Max по целия свят през първите дни след премиерата си миналия четвъртък, 16 юни. Филмът е на първо място и в платформата у нас, следван от Фантастични животни: тайната на Дъмбълдорф и Семейство Адамс 2.

Новата екранизация с латиноамерикански прочит по едноименния роман на Едуард Стрийтър е първото лятно заглавие от специално създаваните за стрийминг платформата филми под марката Made for Max. Филмът събира в общ проект двете обичани звезди, за първи път от 20 години, заедно с изключително популярните за испаноговорящата публика по света – актьора и певец с близо 5 милиона последователи Инстаграм Диего Бонета, като младоженеца и Педро Дамян, който играе неговия баща.

Advertisement

Анди Гарсия и Глория Естефан влизат в ролите на отдавна женените Били и Ингрид, които са пред развод. Когато голямата им дъщеря София се прибира в Маями и новините, които носи оставят на заден план желанието им да споделят решението си за раздяла. София ги запознава с годеника си Адан и обявява плановете им за бърза сватба и съвместен живот в Мексико. Това завихря поредица от комични случки и борба между традициите и авторитетите в двете семейства, на фона на превара с времето за организацията на идеалната сватба.

„Освен вдъхновение от оригиналните филми, черпих такова и от преживяванията от моята сватба.  Когато я планирахме майка ми ми каза: „Това не е само твоята сватба. Това е и сватбата на родителите.“ На което отговорих: „Само през трупа ми!“. Това доведе до седем месеца на разочарования, неизпълнени очаквания, компромиси и преговори между нашите семейства, докато не се спрем на сватба, която всички искахме. 

Не можах да устоя да се възползвам от възможността да се пошегувам с колко болка и хумор идва този чакан момент. Очаква се да е изключително радостно събитие, но често пътя до него е изпълнен с конфликти и драма. Карате се и плачете, но след това преодолявате всичко и най-вече себе си и се събирате, за да седнете на една маса и да празнувате. И за мен това е семейството.“, споделя режисьорът на HBO Max продукцията, Газ Алазраки.

„Бащата на булката“ e модерен романтичен прочит с поглед към вечната класика. Тази искряща история за семейството и неговите неразрушими връзки илюстрира изненадващите и забавни начини, по които сърцето може да се адаптира в името на любовта. Освен Анди Гарсия и Глория Естефан в продукцията участват Адрия Архона (Ирма Веп, Истински детектив на HBO), Изабела Мерсед (Дора и градът на златото), мексиканската звезда – актьор и певец – Диего Бонета, Педро Дамян и Клои Файнман („Saturday Night Live“).

„Бащата на булката“ е продукция на Warner Bros. Pictures и HBO Max, съвместно с A Plan B Entertainment Production. Режисьор е Газ Алазраки („Nosotros Los Nobles“, „Club de Cuervos“). Продуценти са носителите на „Оскар“ от Plan B Entertainment Деде Гарднър и Джеръми Клайнър („Минари“, „Лунна светлина“, „12 години робство“, „Яж, моли се и обичай“) и Пол Майкъл Перес („Резервни части“). Сценарият, базиран на романа на Едуард Стрийтър, е на Мат Лопес („Обетована земя“, „Чаракът на магьосника“).  Изпълнителни продуценти са Брад Пит, Анди Гарсия, Тед Гидлоу и Джеси Ерман.

Advertisement

Екипът на Алазраки зад камерата включва Игор Джаду-Лило („Всичко, всичко“, „Децата са добре“), арт директора Ким Дженингс („Жокера“, „Невероятният Спайдър-мен 2“), монтажиста Джон Пол („Най-великият шоумен“), композиторът Терънс Бланчард („Една нощ в Маями…“, „BlacKkKlansman“) и дизайнерът на костюми Каролайн Еселин-Шейфър („Ако Бийл Стрийт може да говори“, „Лунна светлина“).

„Бащата на булката“ е достъпен в стрийминг платформата HBO Max и е наличен в 4K UHD, HDR10, Dolby Vision и Dolby Atmos на поддържани устройства. Филмът е с рейтинг 13+.