Connect with us

Кино

„БГ киномаратон“ по БНТ 2 през уикенда

Avatar

Публикувано

на

2

На 16 и 17 януари ще гледаме най-доброто от българските филми през годините – 13 вечни заглавия от незабравими детски ленти и комедия, носители на „Златна роза“, любими сериали и ТОП 10 на българското игрално кино

Смях и добро настроение с избрано от най-доброто от българското кино през годините ви очаква по БНТ 2 този уикенд (16 и 17 януари). Каналът за образование и култура на обществената телевизия е подготвил пъстър киномаратон, който от сутрин до вечер ще потопи зрителите в играта на любими актьори и ще припомни култови реплики. Филмите са обособени в няколко тематични слота – любими детски филми, любими комедии, носители на награди „Златна роза“, любими сериали и Топ 10 на българското игрално кино.

В събота и неделя сутринта БНТ ще започне деня с Любими БГ детски филми. В събота, на 16 януари, от 9:25 ч. може да проследите приключенията на група десетгодишни деца в „Таралежите се раждат без бодли“, а след това да видите как може да прекарате ваканцията „Горе на черешата“. А в неделя, на 17 януари, от 9:30 ч. ще отсеете заедно с БНТ кандидатите във филма „Търси се съпруг за мама“.

Любимите БГ комедии ще ви накарат да се смеете през сълзи. А и няма как иначе, след като в събота точно в 12:30 ч. ще отплавате с „Петимата от „Моби Дик“ и след това ще разберете в колко нелепи ситуации може да изпаднете и от най-малкото недоразумение от филма „От нищо нещо“.

В неделя, на 17 януари от 12:30 ч. ще получите мечтан урок по смехотерапия с приключенията на Рангел Лелин във филмите „Баш майстора“ и „Баш майстора на море“. А от 16:00 ч. ще изживeете истинска културологична усмивка с появата на един труп на най-неочаквани места – за ужас на героите и за радост на вас, зрителите очаква ви „Адио Рио“.

Advertisement

На киномаратон, като на киномаратон! Българските филми ще продължат с пълна сила и в следобедните часове на почивните дни. БНТ продължава със Златните рози на българското кино. В събота от 15:30 ч. спомените от преживяванията на едно 15 годишно момче ще оживеят 30 години по-късно във филма „Спомен за близначката“, а в неделя от 17:30 ч. БНТ ще ви покаже една измислена история, която може да стане причина за предателство в „1952 – Иван и Александра“.

В Любими БГ сериали в събота и неделя може да проследите приключенията на един англичанин в България, който си купува къща на село. А сблъсъкът на чуждестранните правила с местните нрави е неизбежен. До какво ще доведе той гледайте в събота и неделя от 18:50 ч. в сериала „Английският съсед“.

Без да се поколебаем можем да кажем, че това ще е най-разтоварващият киномаратон, в който някога сте участвали. А ако успеете да стигнете до финала, там ви очаква истинска награда. Това са избрани ленти от ТОП 10 на българското игрално кино.

В събота от 20:00 ч. започва историята на една невъзможна любов, пресъздадена във филма „Осъдени души“, а в неделя по същото време ви каним на топла бира, нажежени струни и горещи сблъсъци с култовите герои и реплики на „Оркестър без име“.

От 22:00 ч., в двата поредни дни ще видите и двете части на филмираната версия на епоса на Антон Дончев „Време разделно“.

Advertisement

Започвайте да се приготвяте още от сега, защото „БГ киномаратон по БНТ 2“ този уикенд (16 и 17 януари) ще бъде истинско предизвикателство за киноманите от всички възрасти.

Continue Reading
Advertisement