Connect with us

Tехнологии

БГ компания с пробив на международния пазар на усилватели за китара

Avatar

Публикувано

на

Въпреки недоверието към държавите от Източна Европа, една малка, изцяло българска компания създаде успешен продукт, който за кратко постигна международен пробив в конкурентния сектор на музикалната техника. Става въпрос за новия български усилвател за китара Дуло, който от тази година вече се предлага от една от най-големите онлайн платформи за музикални инструменти в Европа (Thomann.de). Той, както и компонентите за него, е разработен изцяло у нас.

Кайро Аудио (Kyro Audio) е нов бранд, основан през 2020 г. от инженерите Емил Кирилов и Георги Кирчев. Първоначално той е страничен проект, който успешно съчетава основния им бизнес – разработката на електронни устройства и хобито им – музиката.

Години наред двамата работят като аутсорсинг инженери, създавайки десетки продукти основно за чуждестранни компании. Някои от тях вече са се превърнали в пазарен хит. Въпреки че успяват да съберат около себе си качествен екип, за съжаление опитите им да привлекат чужди компании, които да направят инвестиции и да произвеждат своите изделия у нас, остават неуспешни. Затова решават паралелно с основния си бизнес да започнат работа по създаването на собствени продукти.

След няколко неуспешни опита през последните години те се връщат от едно музикално изложение с идеята да проектират висококачествен усилвател за китара, който да удовлетвори нуждата от мобилност на музикантите в наши дни.

След като правят първия си прототип и го представят на приятели музиканти и собственици на магазини за музикални инструменти, идва идеята за ползването на български мотиви и преплитането на българската история в продуктовата линия.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement