Connect with us

Lifestyle

Безплатна академия помага на учениците в София да наваксат пропуските през лятото

Avatar

Публикувано

на

Лятната академия на “Заедно в час” се провежда отново на живо от 19 юли до 5 август 2022 г. в две училища в София

Безплатна лятна академия за ученици от 1 до 12 клас ще подкрепи наваксването на пропуските от онлайн обучението в София това лято. Академията се провежда за дванадесета поредна година и се организира от фондация „Заедно в час” в две Столични училища.

Лятната академия ще се проведе на живо от 19 юли до 5 август в 90 СУ „Генерал Хосе де Сан Мартин” в ж.к. Люлин и в 119 СУ „Академик Михаил Арнаудов” в ж.к. Изток. Заниманията с учениците са всеки делничен ден от 9:00 до 12:30 ч.

Родителите трябва да попълнят онлайн формуляр на сайта на “Заедно в час” https://zaednovchas.bg/summer_academy, за да запишат децата си на академията. Крайният срок за записване е 15 юни.

Местата са ограничени и за определени класове свършват бързо, затова се препоръчва родителите да не чакат последния краен срок за записване.

Advertisement

Целта на лятната академия е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. През тази година основен акцент е и подобряването на социално-емоционалните умения на учениците, които пряко влияят на академичните им резултати.

“След две години в онлайн формат сме щастливи Лятната академия да се върне отново в класните стаи на живо. Вярваме, че това преживяване ще е изключително ценно за учениците. Академията ще им позволи не само да затвърдят своите знания и да развият нови умения, но и да създадат приятелства и да общуват със свои връстници от цяла София. По време на академията сме предвидили и много допълнителни клубове по интереси, тематични дни и възможности всяко дете да открие нова мотивация да учи и да има приятно преживяване в училище. ”, споделя Борислава Данева, старши специалист „Въвеждащо обучение на учители“ в „Заедно в час“ и част от екипа на Лятната академия.

В часовете за учениците са включени изучаването на различни общообразователни предмети, проектно-базирани дейности, клубове по интереси и спорт. Осигурени са всички необходими материали и учебни пособия.

Преподаватели в академията са новите мотивирани учители от програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Те преподават по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Академияте е част от тяхната интензивна предварителна подготовка и обучение преди влизането в училище през септември 2022 г.

Лятната академия на “Заедно в час” се провежда за дванадесета година напълно безплатно за ученици и родители благодарение на много индивидуални и корпоративни дарители. Партньори на тазгодишното издание са PEPCO и Астра Зенека. “Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България”.

Advertisement

Какво да очакват учениците и родителите от академията:

  • Заниманията са от 19 юли (вторник) до 5 август (петък) всеки делничен ден;

  • Часовете са от 9:00 ч. до 12:30 ч. ;

  • Децата са разпределени в класове, съобразно завършен или предстоящ клас за следващата учебна година (изборът се прави от формуляра за регистрация);

  • В част от заниманията има включен спорт и упражнения за раздвижване;

  • По желание учениците могат да получат и допълнителни материали/задачи за самостоятелна работа след обяд или да се включат в допълнителни безплатни възможности от наши партньори и съмишленици;

  • В обедните часове (12.30-13:15) за учениците може да има организирани свободно избираеми клубове по интереси;

  • Предвидени са разнообразни и забавни тематични дни, съобразени с възрастта и интересите на учениците;

  • 2 родителски срещи и споделяне на данни за представянето на учениците с всеки родител;

  • Сертификат за завършена академия (при редовно посещение на часовете).

Continue Reading
Advertisement