Connect with us

Култура

 Белослава отбелязва 22 години на сцената с концерт по време на Аполония 2022 

Avatar

Публикувано

на

2

снимка: ПР

 Редом с певицата на сцената застават невероятните музиканти Живко Петров, Антони Рикев, Росен Захариев и Димитър Семов

Утре, 2 септември, на сцената на амфитеатър Аполония ще заблести очарователната Белослава. Тя ще отпразнува 22-рата си година на сцената с невероятни нови аранжименти на песните от четирите си студийни албума. Талантливата певица ще представи за първи път творби от предстоящия ѝ пети албум като част от програмата на Аполония 2022. Невероятното шоу ще бъде на 2 септември от 21:00 ч. Двадесет и две е необичайна годишнина, както и самата певица споделя. През 2020 г. заради пандемията тя не успява да отпразнува своите 20 години на сцената и затова сега, с още повече вдъхновение и страст, е готова да отпразнува този юбилей и да зарадва публиката с ново творчество.

На сцената заедно с Белослава ще застанат любимите български музиканти Живко Петров, Антони Рикев, Росен Захариев и Димитър Семов. Синхронът между творците обещава на зрителите незабравимо изживяване, изпълнено с емоция и добро настроение.

Днес, пък, на 1 септември, от 23:00 ч. в Археологическия музей в Созопол, публиката ще има възможността да се наслади и на докосващите солови изпълнения на пиано на Живко Петров. Той ще представи своята книга албум, която побира в себе си размисли, фотографии, и разбира се, ноти от композициите в двата му албума After 4 и Ten. Уникалното издание е своеобразна изповед, съчетание на текст, музика и образ. Книгата съдържа и дигитално копие на композициите, включени в двата му албума, и дава шанс на почитателите да отнесат късче от преживяната емоция със себе си.

Advertisement

Програмата на Празници на изкуствата Аполония 2022 е подготвила още много приятни емоции за меломаните. На 2 септември, от 19:00 ч., в Археологическия музей Клавирен квартет в състав Стоимен Пеев – цигулка, Румен Цветков – виола, Атанас Кръстев –  виолончело, Людмил Ангелов – пиано, ще изпълни концерт с компилации от австрийска камерна музика на известни композитори. Талантливият квартет ще пренесе слушателите в красивите и изискани измеренията на класическата музика.

В пъстрата програма на Фестивала има още вълнуващи изненади за феновете на всевъзможни музикални стилове. Днес, от 21:00 ч,. на сцената на Амфитеатър Аполония ще забиват лъчезарните изпълнители на група Цинга Манга Фънк. Те ще представят на публиката албумът си OUROBOROS, в който, характерно за тях,  древната, дълбока и пленителна циганска музика е аранжирана в джаз и фънк звучене. В творчеството на групата ясно се откроява искреността, спонтанността и любовта, с която създават своята музика.

Празниците на изкуствата Аполония 2022 са готови да дарят с радост и вдъхновение всеки успял да се докосне до таланта на най-любимите български творци. С голямото разнообразие, което откриваме в програмата, обединяваща всички сфери на изкуството. Фестивалът обещава на своите посетители незабравимо преживяване. Билетите за всички събития на Аполония 2022 могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, а пълната програма може да бъде открита на официалния сайт – www.apollonia.bg.

Празници на изкуствата Аполония са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация Аполония, създадена през 1991 г. Първото издание на Фестивала се провежда през 1984 г. Ежегодно сцените на Аполония в Созопол привличат стотици артисти и хиляди любители на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства.

Повече информация за програмата на Аполония може да намерите на: https://www.apollonia.bg/

Advertisement

На Facebook страницата на фестивала: https://www.facebook.com/ApolloniaFestival/ 

На Instagram страницата на фестивала: https://www.instagram.com/apolloniabg/?hl=bg

Билети за Фестивала може да закупите от тук: https://www.eventim.bg/bg/artist/praznici-na-izkustbata-apoloni-2021-184/profile.html