Connect with us

Култура

Бестселърът „Книга на нощта“ от Холи Блек завладя класациите

Avatar

Публикувано

на

Вкусна, непредвидима и секси история за свят, в който сенките могат да бъдат откраднати, излиза у нас в две луксозни издания.

След като завладя сърцата на читателите си с „Жестокият принц“, а поредицата „Хрониките на Спайдъруик“ получи своята екранизация,  бестселъровата американска писателка Холи Блек се завръща на български език с първия си роман за възрастни – мрачно и безкомпромисно фентъзи, в което най-ценната стока е собствената ти сянка…

„Книга на нощта“ се появява на български език в две луксозни издания, всяко със специално допълнение за българските читатели – с твърди корици и допълнителна глава с предистория, както и  с меки корици с допълнителни две приказки от Света на сенките!

Добре дошли в света на мрачниците!

Свят, в който сенките могат да бъдат манипулирани, изменяни и принудени да вършат потайни, зловещи дела. Свят, в който това, което сякаш никога не можеш да изгубиш, може да бъде откраднато…

Advertisement

Стига да си достатъчно добър крадец. Или да познаваш такъв.

Да познаваш някой като Чарли Хол.

Чарли е най-добрата сред най-добрите. Няма ключалка, която да не може да разбие, книга, която да не може да задигне. Но и лош избор, който да направи.

На пръв поглед младата жена живее спокоен живот по всички правила – има стабилна  работа и дори книжка за отбелязване на отработените часове, солиден човек за гадже, който плаща редовно своята част от наема, а огнестрелната рана, напомняща за близкото минало, е почти зараснала.

Но колкото и да се опитва, Чарли не може да се измъкне от опасния свят на търговията със сенки. Нещо зло се задава над света. Нова магия се надига и не само мрачниците искат да се домогнат до нея. А за целта ще им трябва помощта на най-добрият крадец. При това на всяка цена, със или без нейното съгласие…

Advertisement

Този път Чарли ще се окаже въвлечена в много по-смъртоносна игра от поредната каша, а застрашени ще бъдат всички, които обича.

Младата жена ще трябва да се срещне с най-големите си страхове. Но понякога е необходимо повече от смелост, за да се изправиш срещу самия себе си…

Холи Блек успява да създаде със замах мащабен, сложен и предизвикателен свят, напълно надскачащ всичко познато от авторката до момента.

В духа на „Деветият дом“ на Лий Бардуго и книгите на Нийл Геймън, „Книга на нощта е завладяваща, провокативна и секси история, която ще ви потопи в кадифения си мрак и прелъсти изцяло.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement