Connect with us

Музика

Билетите за концерта на Мирей Матийо могат да бъдат върнати до 10 януари

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Концертът на грандамата на френския шансон Мирей Матийо в България ще се проведе на 31 октомври 2021 г. в зала 1 на НДК. Поради наложената промяна в датата на събитието, всички билети, закупени до момента, важат без необходимост от презаверяване.  При желание на някой от феновете на френската звезда да върне билета си, това може да се случи до 10 януари 2021. След тази дата сумата по закупените вече билети няма да може да бъде възстановена.

По-рано тази година мениджмънтът на Мирей Матийо и организаторите от BLUEPLAN решиха да отложат концерта у нас. Поради безпрецедентната ситуация във Франция и целия свят, както и  загрижеността на всички страни, участващи в подготовката и реализирането на събитието, се наложи то да бъде изместено за следващата година.

Желанието на организаторите е да поднесат едно незабравимо изживяване на всички фенове на Мирей Матийо в пълния му блясък и мащаб. В този момент обаче подготовката е възпрепятствана от невъзможността да се провеждат концерти от международен ранг поради намаляването на капацитета на залите и риска от разпространението на коронавирус (COVID-19). Настоящата ситуация изисква разумни действия и поемане на отговорност към публиката, защото най-важна е безопасността и спокойното провеждане на събитието.

Феновете на френската звезда ще могат да се насладят на изпълненията ѝ на 31 октомври 2021 г. в зала 1 на НДК, когато се очаква ситуацията с пандемията да се успокои.

Advertisement

За повече информация следете Фейсбук страницата на събитието, както и новините на www.eventim.bg.

„Врабчето от Авиньон“, както е наричана още Матийо, е изпяла над 1200 песни на 8 езика и продава над 200 милиона албума. През годините изпълнява дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас.  Въпреки че често е сравнявана с Едит Пиаф, пътят ѝ е напълно различен. От началото на кариерата си през 1965-а Мирей Матийо не е преставала да твори и да дарява почитателите си с широката си усмивка. „Винаги пея за любов, това е начинът, по който се изразявам“, споделя звездата. Обичана е еднакво както от обикновените хора, така и от политическите лидери и шоу звезди. Приветствана е от държавни глави и е обиколила всички континенти. „На сцената тя се чувства у дома, там намира своя духовен мир“, разказва за нея мениджърът ѝ Джони Старк и добавя: „Такава е Мирей – сърце, което пее, сърце, което плаче, но преди всичко едно сърце, което обича.“

През 2018-а, след 13 години затишие, Мирей Матийо издава актуалния си албум „Mes Classiques“, в който отдава почит на любимите си творби от света на класическата музика. „Mes Classiques“ („Моите класики“) е албум, който Мирей Матийо посвещава на паметта на майка си. За албума Матийо записва 18 красиви песни на седем езика – френски, английски, немски, испански, италиански, руски и латински. В „Mes Classiques“ влизат творби от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе и на испанския композитор и китарист – Франциско Тарега. През 1998-а е удостоена с почетната титла Кавалер на Ордена на Почетния легион.