Connect with us

Общество

БНТ променя програмата си в Деня на национален траур

Avatar

Публикувано

на

Обществената телевизия променя програмната си схема на 24 ноември, сряда –  Ден на национален траур в памет на жертвите, загинали при пожар, възникнал в Дом за възрастни хора в село Рояк, община Дългопол, на 22 ноември, и на загиналите в тежката катастрофа с автобус на автомагистрала „Струма“ на 23 ноември.

Ръководството и служителите на Българската национална телевизия са съпричастни с трагедията и изразяват съболезнованията си към близките и семействата на загиналите.

На 24 ноември, Ден на национален траур, БНТ няма да излъчи повторения и планирани развлекателни предавания, а в актуалните предавания няма да има теми с развлекателен характер. Повторението в 13:30 ч. и новия епизод в 19:00 ч. на „Последният печели“ ще бъдат заменени с „В.А. Моцарт – РЕКВИЕМ“  и „БНТ представя: Йоан Кукузел /повторение/“. Няма да бъдат излъчени и предаванията  „Бързо, лесно, вкусно“ (16:00 ч.) и „Музика безкрай“ (21:00 ч.), като на тяхно място в програмата са планирани документалните филми „Разговор с Рицар“ и „Екатерина“. Детският блок се намалява с 15 минути, анимационните филми и тв сериалът „Когато сърцето зове“ се заменят с „Горе на черешата“.

Continue Reading
Advertisement